Netwerkevenement voor internationaal actieve vrouwelijke ondernemers en professionals in Oost-Nederland.

In het kader van Internationale Vrouwendag, waar in vele landen op 8 maart wordt stilgestaan bij de emancipatie en solidariteit van vrouwen, organiseren wij deze unieke netwerkbijeenkomst gericht op vrouwen en internationaal zakendoen.

Een middag in het teken van verbinden, inspireren en netwerken, waar vrouwen het podium betreden om andere vrouwen te inspireren. Voor iedereen die haar kennis, kunde en ervaringen wil delen met gelijkgestemde vrouwelijke ondernemers & professionals.

Trots op vele vrouwelijke professionals in de regio met een imposante trackrecord in de internationale arena op het gebied van bedrijfsvoering, technologie, onderzoek dan wel onderwijs en vanuit onze missie om internationaal zakendoen in de regio te bevorderen, willen wij internationaal gerichte zakenvrouwen in Overijssel een platform bieden om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

De middag van 9 maart belooft interessante kennissessies over verschillende actuele onderwerpen, met ruimte voor interactie en netwerken.

Verbinden | Inspireren | Netwerken

Het programma:

12:15 – 12:30                         Inloop & koffie.

12:30 – 13:15                         Welkomstwoord door Anka Mulder, Voorzitter College van Bestuur Saxion en walking-lunch.

13:20 – 13:55                         Liesbet van Oosten: Van het najagen van een ideaal naar een serieuze business

                                                met internationale ambities.       

13:55 – 14:30                         Miriam Luizink: Samenwerken als motor voor innovatie.                                                                

14:30 – 14:45                         Pauze

14:45 – 15:20                         Biba Visnjicki: Aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. 

15:20 – 15:55                         Jorja Kotsires: De kracht van verschillen. Op weg naar inclusieve bedrijfscultuur.   

15:55 – 16:30                         Gonnie Klein Rouweler: Culturele sensitiviteit –de succesfactor in internationaal

                                                zakendoen.

16:30 – 18:00                         Netwerkborrel.

Kosten incl. BTW: euro 75,- p.p., inclusief lunch & netwerkborrel. | Ledenbedrijven WTC Twente Business Club: euro 45,- p.p.

Sprekers “Women in International Business”:

 Aan de vooravond van de vierde industriële revolutie.

De wereld verandert in recordtempo. Technologieën volgen elkaar razendsnel op. Digitalisering brengt verandering in de gehele waardeketen. De noodzaak van continu bijsturen en anticiperen op nieuwe ontwikkelingen dwingt het ontstaan van nieuwe servicegebaseerde businessmodellen. Biba Visnjicki, business development director bij Fraunhofer Project Center UT, een succesvolle ‘women in a man’s world’, licht toe waarom industrie 4.0 vrouwen de ideale ingenieurs voor de toekomst maakt.

Samenwerken als motor voor innovatie.   

Een inspirerend verhaal van Miriam Luizink, directeur Roessingh Research & Development, het grootste internationaal erkende wetenschappelijk onderzoeksinstituut in Nederland waar uiteenlopende wetenschappelijke disciplines samenwerken aan innovaties in de revalidatie en chronische zorg, voor het vergroten van functioneren en de zelfredzaamheid van mensen.

Culturele sensitiviteit –de succesfactor in internationaal zakendoen. 

Kan vrouw zijn invloed hebben op onze kansen op succes in de door mannen gedomineerde zakelijke culturen? Hoe zetten wij in op autoriteit & competenties, trouw blijvend aan onze vrouwelijke natuur? Alles over communicatie & persoonlijke uitstraling in de context van interculturele dynamiek door Gonnie Klein Rouweler, eigenaresse van Image Consultancy en internationaal gewaardeerde expert in personal image en zakelijke etiquette.

Van het najagen van een ideaal naar een serieuze business met internationale ambities. 

Liesbet van Oosten, oprichtster van DaVinci Academie voor onderwijsmethoden van de toekomst vertelt over “dromen, durven en doen”, over de lef om het door te pakken om in versnelling te komen. “De wereld is het lesmateriaal. Kinderen van nu moeten wereldburgers worden” –haar onderwijsbeweging inspireert en laat zich inspireren door internationale trends.

De kracht van verschillen. Op weg naar inclusieve bedrijfscultuur. 

Heeft de huidige manier waarop wij in organisaties werken zijn beste tijd gehad? En is de gemiddelde samenstelling van een team hopeloos ouderwets? Hoe haal je andersdenkend talent binnen? En hoe zorg je ervoor dat zij hun “andere blik” behouden? Maar ook: hoe geef je vrouwelijk leiderschap meer kans? Jorja Kotsires, Manager Quality Assurance bij Thales Nederland, nauw betrokken bij het diversiteitsbeleid, neemt je mee in wat diversiteit betekent voor Thales.

 

Event partners:

Wil je ook iets bijdragen aan deze bijeenkomst? Contact: a.pyra@wtctwente.eu

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail