WTC Twente Business Club

Hét platform voor internationaal zakendoen

Het World Trade Center Twente is voor ons van belang om nieuwe leveranciers en klanten te vinden en dat was onze insteek toen wij ons in 2011 aansloten bij de Business Club. Daarnaast zijn wij actief in de Energy, Oil & Gas Group die door het WTC Twente is geïnitieerd. Inmiddels hebben wij dankzij deze samenwerking al enkele opdrachten kunnen binnenhalen. Het is een juiste beslissing geweest om tot het World Trade Center Twente toe te treden en wij verheugen ons op de verdere samenwerking.

Thorsten Dirks

Geschäftsführer, Neuenhauser Kompressorenbau

Word lid

De WTC Twente Business Club is hét regionale netwerk met internationale contacten. Word ook lid en wissel ervaringen uit met andere bedrijven die wereldwijd handelen.

Aanmelden

WTC Twente streeft naar een groei van haar Business Club ondernemers die producten en diensten aanbieden. Het gaat dan om productie, handel en logistiek gericht op exportmarkten.

Ondernemers die lid worden van het WTC Twente kiezen bewust voor:

  • het verkennen en bewerken van nieuwe exportmarkten, alleen of samen met collegabedrijven gericht op dezelfde doelgroep/-markt – zie ook branchegroepen ‘Energy, Oil & Gas’ en ‘Agribusiness’;
  • het vergaren van kennis en ervaring op het gebied internationaal ondernemen;
  • export als strategische keuze (groei, risicospreiding);
  • het delen van ervaringen in specifieke doellanden;
  • aansluiting bij het wereldwijde WTC-netwerk met uiteenlopende exportservices;
  • advies en operationele support bij het opbouwen van handelscontacten;

Kortom, u ontmoet bij het WTC Twente gelijkgestemde ondernemers met één focus: succes op exportmarkten!

Verder kent WTC Twente in haar ledenkring een aantal ondernemers die exportondersteunende diensten aanbieden als vertalingen, douaneservices, visumservices en handelsbemiddeling.

Regionaal ontmoetingsplatform

De WTC Twente Business Club is hét ontmoetingsplatform voor internationaal georiënteerde bedrijven in de Euregio. Aangesloten bedrijven delen kennis en ervaring over internationaal zakendoen. Leden zijn vooral mkb-bedrijven, maar ook grotere spelers maken onderdeel uit van het netwerk.

Internationaal netwerken

Leden van de WTC Twente Business Club maken via het World Trade Center Twente deel uit van een wereldwijd netwerk van 750.000 bedrijven, aangesloten bij ruim 300 World Trade Centers in bijna 100 landen. Deze internationale contacten kunnen zij gebruiken om hun internationale handel te bevorderen.

Voordelen voor leden

Behalve toegang tot de faciliteiten van ruim 300 World Trade Centers wereldwijd, hebben leden van de WTC Twente Business Club ook extra voordelen in binnen- en buitenland. Dit in de vorm van een Club Card waarmee leden kortingen en extra services bij partners van de wereldwijde WTC’s krijgen.

Bestuur WTC Twente Business Club

Freerk Faber

Freerk Faber

Directeur Stichting WTC Twente

Wim Geul

Wim Geul

Voorzitter WTC Twente Business Club

Gert Boers

Gert Boers

Secretaris WTC Twente Business Club