Interview met André Oude Weernink

‘Waarom zijn de vier partners InCorpe begonnen?’, is de eerste vraag aan resident en een van de partners André Oude Weernink . “Wij zijn allemaal enthousiaste adviseurs die ervan houden ondernemers bij te staan. Onze werkwijze in combinatie met de competenties zorgen ervoor dat onze cliënten een toegevoegde waarde ervaren. InCorpe komt van het Latijn In Corpus wat ‘in het lichaam’ betekent. Dit verwijst naar de diepgaande analyse die wij uitvoeren om snel tot de kern van de problematiek doordringen. Als credo heeft InCorpe ‘focus on value’. Het doel is bedrijven helpen hun waarde te verhogen. En daarbij is waarde niet alleen uit te drukken in geld, maar kan ook waarde voor personeel en stakeholders betekenen.”

Samenstelling team

Jan Voskamp, Hans Bredewoud, Marco Bekhuis en André zijn professionals die het corporate finance vak uitoefenen vanuit behoefte van de klant. “Wat we zien in Twente is dat er behoefte is aan een onafhankelijke partij die niet gelieerd is aan een accountant, bank of advocatenkantoor. Uiteraard werken wij wel met deze partijen samen. De deal is niet de voornaamste trigger voor InCorpe. Wij zijn niet persé een dealmaker, maar houden de klant een spiegel voor om vervolgens de volgende stap te kunnen zetten. Altijd vanuit een diepgaande kennis van de klant en vanuit een vertrouwensrelatie. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Wij komen allemaal uit organisaties waar kwaliteitsdenken centraal stond. Door het samenbrengen van onze competenties kunnen we veel betekenen voor een onderneming met onze dienstverlening.”

InCorpe is een jong bedrijf, maar met een bundeling van jarenlange ervaring. “Een fantastisch team om bedrijven te ondersteunen”, vertelt Oude Weernink enthousiast. De combinatie van verschillende kennisgebieden van de partners is daarbij van belang. De dienstverlening bestaat onder meer uit:

  • Corporate Finance -> begeleiding bij transacties als koop en verkoop van een onderneming, management buy-in / out, opvolging familiebedrijven;
  • Financieringsadvies -> Financiering speelt altijd een rol in deze transacties. Voorts helpen wij de ondernemer bij het vinden van passende (her)herfinanciering (waaronder het zoeken van de relevante partijen en ondersteuning in het proces met financiers);
  • Bedrijfsanalyse en rendementsverbetering -> dit kan ook voorafgaan aan bedrijfsverkoop in verband met verhogen rendementsverbetering en bedrijven zo te laten groeien.
  • Corporate Governance -> advisering bij de inrichting van het ondernemingsbestuur.

Voorbeeld van waardecreatie:

Als voorbeeld noemt Oude Weernink een bedrijf dat jarenlang winst heeft gemaakt. “Het ging altijd goed. Daardoor was men niet scherp en was er geen noodzaak het bedrijf te verbeteren. Tot het moment dat het onvermijdelijke verliesjaar komt; de bank wordt nerveus. Op zo’n moment creëert InCorpe intern een projectteam bij de klant, doet de analyses samen met het projectteam van het bedrijf en kijkt op deze manier met een frisse blik naar de onderneming. Als de oplossingen met elkaar worden bedacht beklijven deze beter. En tijdens het adviestraject kan al worden gestart met het verbouwen van de winkel. Ook zijn harde ingrepen soms noodzakelijk. De ondernemer blijft echter aan het stuur. Daarom is een relatie opbouwen en vertrouwensband enorm van belang.”

Een ander voorbeeld is de waardering van een onderneming. “Wij analyseren het bedrijf en maken een onafhankelijk waardeanalyse rapport. Dit rapport kan onder meer gebruikt worden bij voorgenomen verkoop van de onderneming, bedrijfsopvolging of bij eventuele geschillen tussen aandeelhouders.” Oude Weernink benadrukt dat InCorpe geen accountantskantoor of fiscaal adviesbureau is. “Wij werken op deze gebieden samen met andere adviseurs.”

Bewuste keuze voor World Trade Center

Op zoek naar passende kantoorruimte is de keuze gevallen op het World Trade Center Twente. “De naam WTC past goed bij onze organisatie. Zowel de zakelijke uitstraling van de naam WTC als het netwerk. We werken vanuit Twente, maar het ondernemerslandschap is sterk internationaal georiënteerd. Er wordt bij overnames veel over de grens gekeken. “Het mondiale WTC netwerk is daarbij heel waardevol” sluit André Oude Weernink het interview af.

Nadere informatie op www.incorpe.nl.

Het team van InCorpe, met rechtsvoor (hurkend) André Oude Weernink.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail