Handelstrainingen

WTC Twente helpt bedrijven aan de juiste kennis
Succesvol zakendoen in Frankrijk | 13 april 2017

Uitnodiging

Masterclass strategische allianties en acquisitie

Frankrijk is na Duitsland de grootste economie van Europa en met een bevolking van 65 miljoen mensen een hele interessante afzetmarkt. Echter met duidelijk andere manieren van zakendoen dan in Nederland en andere West-Europese landen. Een hiërarchische structuur, meer aandacht voor netwerken en een grote invloed van de alumni van de Grandes Ecoles in het bedrijfsleven kenmerken de Franse zakencultuur.

In deze training leert u over alle do’s and don’ts met betrekking tot strategische allianties en acquisitie. Waarmee moet u rekening houden als u een zakenpartner zoekt in Frankrijk of uw producten of diensten in de Franse markt wilt afzetten in samenwerking met een lokale partner? Deze en andere vragen komen aan de orde in de masterclass.

Masterclass :

De masterclass, met praktijk gebaseerde op businessmodellen voor strategische allianties en acquisitie in de context van de Franse zakelijke cultuur, wordt uitgevoerd door twee ervaren trainers:

Jean-Pierre Perroud | Avance Culture

Frans-native expert op het gebied van intercultureel management en communicatie

 

 

Leon Nijhof | Corridors

Financieel professional, met kennis op gebied van groeiscenario’s, financieringsvraagstukken en business modellering

 


Het programma :

  • Interculturele aspecten van een Frans-Nederlandse samenwerking
  • Praktijkcasus: voorbeeld vanuit de deelnemers, op basis van een interculturele analyse van een onderneming
  • Pro’s, contra’s en financiële aspecten van het opzetten van een eigen onderneming, partnership of een acquisitie in Frankrijk
  • Business model voor waardecreatie door strategische alliantie toegepast op een praktijkcasus vanuit de deelnemende bedrijven
  • Vragen & discussie
  • Netwerkborrel

 

Locatie World Trade Center Twente,  Industrieplein 2, 7553 LL, Hengelo
Tijdstip
14:00 – 18:00uur
Deelname (excl.BTW)
 €295,- (WTC Business Clubleden: €225,-)
Interesse? Meld u zich hier aan!

Geen lid maar wel interesse? Lid worden.

Praktijktraining 'Starten in Duitsland'

 

De praktijktraining Starten in Duitsland  biedt handvaten voor ondernemers met concrete plannen voor uitbreiding naar Duitsland. In vijf deeltrainingen van elk één dagdeel worden de deelnemers begeleidt naar succesvol zakendoen, gericht op hun eigen producten, diensten en ambities.

In elke deeltraining komt één element van het zakendoen in Duitsland aan bod, zoals entreestrategieën, zakelijke cultuurverschillen en financiële, fiscale en juridische aspecten. Prakijkinformatie van andere Nederlandse ondernemers op de Duitse markt en tips en tools over ondernemen in Duitsland komen regelmatig aan bod.

Centraal in de serie staat het opstellen van een concreet en praktisch Plan van Aanpak. Deze wordt geëvalueerd door de cursusgroep en de aanwezige ondernemers, waarna deelnemers direct aan de slag kunnen met hun plan. Tevens is het mogelijk om na elke deeltraining persoonlijk verder te worden begeleid.

Agenda:

18-02-2016: Informatiebijeenkomst Praktijktraining Starten in Duitsland

De training Starten in Duitsland organiseert het WTC Twente in samenwerking met het Centrum voor Marketing Projecten (CMP) en KroeseWevers.

Brochure Praktijktraining PvA Duitsland 2016

sTARTEN IN DUITSLAND

Masterclasses, webinars en workshops

Het WTC Twente organiseert regelmatig masterclasses en workshops. Deze hebben als thema een land, zoals de masterclasses China en Duitsland of een ander internationaal onderwerp. Zo zijn er workshops over financiering van export, deelname aan internationale beurzen en outsourcing.

Seminars over zakendoen in diverse landen

Regelmatig organiseert het World Trade Center Twente met haar partners seminars over bepaalde landen, waaronder Duitsland en Turkije. Deze seminars hebben vaak een specifiek onderwerp en kunnen door zowel ervaren als minder ervaren deelnemers gevolgd worden.

Aanmelden?

Kennis over handelsmarkten en -strategieën is essentieel voor het slagen van uw exportplannen. In de trainingen van het WTC Twente en haar partners verkrijgt u de juiste informatie voor het bereiken van uw internationale doelen. Voor aanmelden en meer informatie, neem contact met ons op.

Contact