Handelstrainingen

WTC Twente helpt bedrijven aan de juiste kennis
Praktijktraining 'Starten in Duitsland'

 

De praktijktraining Starten in Duitsland  biedt handvaten voor ondernemers met concrete plannen voor uitbreiding naar Duitsland. In vijf deeltrainingen van elk één dagdeel worden de deelnemers begeleidt naar succesvol zakendoen, gericht op hun eigen producten, diensten en ambities.

In elke deeltraining komt één element van het zakendoen in Duitsland aan bod, zoals entreestrategieën, zakelijke cultuurverschillen en financiële, fiscale en juridische aspecten. Prakijkinformatie van andere Nederlandse ondernemers op de Duitse markt en tips en tools over ondernemen in Duitsland komen regelmatig aan bod.

Centraal in de serie staat het opstellen van een concreet en praktisch Plan van Aanpak. Deze wordt geëvalueerd door de cursusgroep en de aanwezige ondernemers, waarna deelnemers direct aan de slag kunnen met hun plan. Tevens is het mogelijk om na elke deeltraining persoonlijk verder te worden begeleid.

 

De training Starten in Duitsland organiseert het WTC Twente in samenwerking met het Centrum voor Marketing Projecten (CMP) en KroeseWevers.

sTARTEN IN DUITSLAND

Masterclasses, webinars en workshops

Het WTC Twente organiseert regelmatig masterclasses en workshops. Deze hebben als thema een land, zoals de masterclasses China en Duitsland of een ander internationaal onderwerp. Zo zijn er workshops over financiering van export, deelname aan internationale beurzen en outsourcing.

Seminars over zakendoen in diverse landen

Regelmatig organiseert het World Trade Center Twente met haar partners seminars over bepaalde landen, waaronder Duitsland en Turkije. Deze seminars hebben vaak een specifiek onderwerp en kunnen door zowel ervaren als minder ervaren deelnemers gevolgd worden.

Aanmelden?

Kennis over handelsmarkten en -strategieën is essentieel voor het slagen van uw exportplannen. In de trainingen van het WTC Twente en haar partners verkrijgt u de juiste informatie voor het bereiken van uw internationale doelen. Voor aanmelden en meer informatie, neem contact met ons op.

Contact