Foto boven: Onthulling verlichte letters en logo op het dak van het nieuwe World Trade Center Twente. V.l.n.r. Wim Geul voorzitter WTC Twente Business Club, Geert Braaksma voorzitter TwenteBoard, directeur WTC Twente Freerk Faber, burgemeester Schelberg en wethouder Mariska ten Heuw en CEO van de WTC’s wereldwijd Scott Ferguson.

De World Trade Centers Association bestaat uit 325 kantoren in 90 landen met het hoofdkantoor in New York. De CEO van de WTCA – Scott Ferguson – bracht een tweedaags bezoek aan het WTC Twente. Op 31 januari was hij te gast op de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de WTC Twente Business Club.

Voorafgaand aan de bijeenkomst had hij een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Hengelo (WTC licentiehouder), provincie Overijssel, Euregio, kennisinstellingen en TwenteBoard. De heer Ferguson was onder de indruk op de manier waarop wordt samengewerkt in Twente tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Gezamenlijk werd de nieuwe WTC Twente plek gemarkeerd door het in gebruik stellen van de verlichte letters en logo op het dak.

Op de woensdag werd eerst een bezoek  gebracht aan het ROC van Twente. Daarbij kwam o.a. aan de orde wat het wereldwijde WTC netwerk kan betekenen voor het vinden van buitenlandse stageplekken. Aansluitend stond een ontmoeting gepland met de medewerkers van het WTC Twente en het Expat Center Twente.

Het bezoek werd afgerond met een lunch met CEO’s van enkele grote bedrijven in de regio. In dit overleg kwam uiteraard het internationaal ondernemen aan de orde en zeker ook de wereldpolitiek. Maar eveneens werd er gesproken over het belang van aantrekken en behoud van talent en welke rol het WTC en het Expat Center daarin kunnen vervullen.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail