Netwerkbijeenkomst gericht op internationaal zakendoen, met vrouwen in de hoofdrol.
Een bijzondere mix van sprekers & topics, waar ondernemerschap, onderzoek en onderwijs bij elkaar komen.

Vrouwen in de bedrijfs-, wetenschaps- en ondernemerswereld zijn vandaag de dag geen uitzondering meer, ook niet in de internationale omgeving. Maar nog veel te weinig zien wij vrouwelijke sprekers op de podia van business evenementen.

Trots op vele vrouwelijke professionals in de regio met een imposante trackrecord in de internationale arena op het gebied van bedrijfsvoering, technologie, onderzoek dan wel onderwijs, willen wij ze een platform bieden om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Zodat er meer diversiteit komt in het internationaal georiënteerde zakelijke netwerk in Overijssel en vindt hier het (vrouwelijke) talent een inspirerende werkomgeving.

Op 11 oktober nodigen wij graag vrouwen, maar zeker ook mannen, uit om met de sprekers en met elkaar in gesprek te gaan over een aantal actuele onderwerpen rondom internationaal zakendoen.

Bijzondere mix van sprekers & topics, interactieve sessies, ruimte voor netwerken -kortom een interessante middag voor internationaal gerichte ondernemers en professionals.

 

Verbinden | Inspireren | Netwerken

 

Het programma:

 

12:00 – 13:00                        Netwerklunch en welkomstwoord.

13:00 – 13:25                        Liesbet van Oosten: Van het najagen van een ideaal naar een serieuze business

                                               met internationale ambities.       

13:30 – 13:55                         Miriam Luizink: Samenwerken een co-creatie als motor voor innovatie.

13:55 – 14:15                         Pauze

14:15 – 14:40                         Biba Visnjicki: Aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. 

14:45 – 15:10                         Jorja Kotsires: De kracht van verschillen. Op weg naar inclusieve bedrijfscultuur. 

15:15 – 15:40                         Gonnie Klein Rouweler: Culturele sensitiviteit –de succesfactor in internationaal

                                                zakendoen.

15:45                                      Netwerkborrel.

 

Kosten voor de bijeenkomst en netwerkborrel (incl. BTW): euro 55,- p.p. | Ledenbedrijven WTC Twente Business Club en hun relaties: euro 25,- p.p. | PhD/Stundenten: gratis | Netwerklunch vooraf (optioneel): euro 20,- p.p. (incl. BTW)

Sprekers “Women in International Business”:

Aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. De wereld verandert in recordtempo. Technologieën volgen elkaar razendsnel op. Digitalisering brengt verandering in de gehele waardeketen. De noodzaak van continu bijsturen en anticiperen op nieuwe ontwikkelingen dwingt het ontstaan van nieuwe servicegebaseerde businessmodellen. Biba Visnjicki, business development director bij Fraunhofer Project Center UT, praat ons bij over de ontwikkelingen en licht toe waarom industrie 4.0 vrouwen de ideale ingenieurs voor de toekomst maakt. Sessie wordt gehouden in het Engels.
Samenwerken en co-creatie als motor voor innovatie. Een inspirerend verhaal van Miriam Luizink, directeur Roessingh Research & Development, het grootste internationaal erkende wetenschappelijk onderzoeksinstituut in Nederland waar uiteenlopende wetenschappelijke disciplines samenwerken aan innovaties in de revalidatie en chronische zorg, voor het vergroten van functioneren en de zelfredzaamheid van mensen. Co-creatie betekent sneller innoveren, grotere bereik en meer kans op succes.
Culturele sensitiviteit –de succesfactor in internationaal zakendoen. Zijn Hollanders lomp en onbeleefd? Of gewoon duidelijk en expliciet in zijn gedrag en omgangsvormen? Hoe zetten wij in op autoriteit & competenties, trouw blijvend aan wie we zijn en met respect voor andere culturen? ‘The fine art of presenting yourself’, communicatie & persoonlijke uitstraling in de context van interculturele dynamiek door Gonnie Klein Rouweler, eigenaresse van Image Consultancy en internationaal gewaardeerde expert in personal image en zakelijke etiquette.
Van het najagen van een ideaal naar een serieuze business met internationale ambities.  Liesbet van Oosten, oprichtster van DaVinci Academie voor onderwijsmethoden van de toekomst vertelt over “dromen, durven en doen”, over de lef om het door te pakken om in versnelling te komen. “De wereld is het lesmateriaal. Kinderen van nu moeten wereldburgers worden” –haar onderwijsbeweging inspireert en laat zich inspireren door internationale trends.
De kracht van verschillen. Op weg naar inclusieve bedrijfscultuur.  Heeft de huidige manier waarop wij in organisaties werken zijn beste tijd gehad? En is de gemiddelde samenstelling van een team hopeloos ouderwets? Hoe haal je andersdenkend talent binnen? En hoe zorg je ervoor dat zij hun “andere blik” behouden? Maar ook: hoe geef je vrouwelijk leiderschap meer kans? Jorja Kotsires, Manager Quality Assurance bij Thales Nederland, nauw betrokken bij het diversiteitsbeleid, neemt je mee in wat diversiteit betekent voor Thales.
Event partners:
Wil je ook iets bijdragen aan deze bijeenkomst? Contact: a.pyra@wtctwente.eu

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail