Laden Evenementen

« Alle Evenementen

WEBINAR: 28 mei 2020 | Handelstafel zakelijke kansen in Afrika

28 mei | 15:30 - 17:30

Afrika

Volgens onderzoek van de World Trade Centers Association is in Afrika de economische groei voornamelijk geconcentreerd in de stedelijke delen van de landen, waarbij de voordelen niet doorstromen naar de landelijke gebieden van de Afrika. De groei in Afrika is afhankelijk van zijn economische verscheidenheid, modernisatie en goede grondstof prijzen gedurende het jaar. Verder kunnen er gevaren schuilen in de schulden die sommige publieke instanties hebben.

De economische groei ligt in 2020 naar alle waarschijnlijkheid rond 3,3% volgens de World Bank. Hierbij is de groei wel afhankelijk van het herstel van de olieproductie van grote producenten, toegenomen vertrouwen van investeerders en een sterke groei van niet grondstof intensieve sectoren. Vele van deze factoren waren reden voor een slechte economische groei in 2019, maar de onzekerheid rondom de Verenigde Staten-China handel, lage grondstofprijzen, hoge kosten op leningen, droogte, aanhoudende armoede en onzekerheid in nationale veiligheid waren andere factoren die de economie in Afrika verslechterde. Voorbeelden van economische groei en mogelijkheden kunnen worden gevonden in de afgelopen jaren van de drie grootste economieën van het continent – Angola, Nigeria en Zuid-Afrika.

Het World Trade Center Twente organiseert een handelstafel rondom het thema zakendoen met Afrika, waarbij 3 landen centraal zullen staan: Kenya, Nigeria en Zuid-Afrika. Zo is o.a. Joop van der Vinne, CEO van CAB uitgenodigd. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring om bedrijven in Nigeria en Nederland met elkaar in contact te brengen. Met een speciale focus op Twentse bedrijven.

Binnenkort volgt meer over het programma dat om 16.00 uur start. De inloop is om 15.30 uur en de bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.

Door het coronavirus en de maatregelen omtrent dit virus hebben wij besloten de bijeenkomst door te laten gaan als webinar, in plaats van een fysieke bijeenkomst.  

Gegevens

Datum:
28 mei
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Tags:
, , , ,