Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WEBINAR: 28 mei 2020 | Handelstafel zakelijke kansen in Sub Sahara Afrika

28 mei | 11:00 - 12:00

Afrika

Volgens onderzoek van de World Trade Centers Association is in Afrika de economische groei voornamelijk geconcentreerd in de stedelijke delen van de landen, waarbij de voordelen niet doorstromen naar de landelijke gebieden van de Afrika. De groei in Afrika is afhankelijk van zijn economische verscheidenheid, modernisatie en goede grondstof prijzen gedurende het jaar. Verder kunnen er gevaren schuilen in de schulden die sommige publieke instanties hebben.

De economische groei ligt in 2020 naar alle waarschijnlijkheid rond 3,3% volgens de World Bank. Hierbij is de groei wel afhankelijk van het herstel van de olieproductie van grote producenten, toegenomen vertrouwen van investeerders en een sterke groei van niet grondstof intensieve sectoren. En de gevolgen van de Corona pandemie zijn hierin nog niet meegenomen. Vele van deze factoren waren reden voor een slechte economische groei in 2019, maar de onzekerheid rondom de Verenigde Staten-China handel, lage grondstofprijzen, hoge kosten op leningen, droogte, aanhoudende armoede en onzekerheid in nationale veiligheid waren andere factoren die de economie in Afrika verslechterde. Voorbeelden van economische groei en mogelijkheden kunnen worden gevonden in de afgelopen jaren van de drie grootste economieën van het continent – Angola, Nigeria en Zuid-Afrika.

Het World Trade Center Twente organiseert een handelstafel rondom het thema zakendoen met Afrika, waarbij 3 landen in de Sub Sahara Afrika centraal zullen staan: Kenya, Nigeria en Zuid-Afrika. Zo worden de marktkansen in Zuid-Afrika belicht en zijn ondernemers Regina Nieuwmeijer en Joop van der Vinne uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

Programma

Op donderdag 28 mei van 11:00 – 12:00 praten onderstaande sprekers je hierover bij

  • Opening door moderator Freerk Faber, CEO, World Trade Center Twente
  • Praktijkervaringen: zakendoen als Nederlands bedrijf in Oostelijk Afrika, Regina Nieuwmeijer, Talentgroep Twente (waaronder Water4All en Veha Plastics ).
  • Q&A gemodereerd door Freerk Faber

Door het coronavirus en de maatregelen omtrent dit virus hebben wij besloten de bijeenkomst door te laten gaan als webinar, in plaats van een fysieke bijeenkomst.

Aanmelden kan via de GO4Export site middels dit aanmeldformulier. De link voor het event volgt op de dag zelf. We hopen je op 28 mei virtueel te ontmoeten!

Gegevens

Datum:
28 mei
Tijd:
11:00 - 12:00
Evenement Tags:
, , , ,