Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kennissessie | DHI subsidie in 2019 gewijzigd: van tender naar first come serve

13 februari | 16:30 - 18:00

 

 

De DHI-regeling is een subsidie voor internationaal opererende Nederlandse bedrijven. De regeling staat open voor projecten in vrijwel alle landen in de wereld. Subsidie kan worden verleend voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies.

De DHI gaat in 2019 verder in gewijzigde vorm. De belangrijkste wijziging betreft de overgang naar een first come first serve-vorm. Dat betekent dat DHI niet langer meer wordt uitgevoerd via tenders, maar volgens een systematiek waarbij ondernemers op elk moment een aanvraag kunnen indienen. Aanvragen worden vervolgens behandeld op volgorde van binnenkomst, totdat het budget op is.

De subsidie bedraagt ten hoogste 50 procent van de subsidiabele projectkosten per project tot een maximum van:

  • 200.000 euro voor demonstratieprojecten;
  • 100.000 euro voor haalbaarheidsstudies; en
  • 100.000 euro voor investeringsvoorbereidingsstudies.

Vanaf dit jaar wordt er maximaal 60% vergoed bij aanvragen op fragiele staten en focuslanden: Algerije, Burkina Faso, Egypte, Ethiopië, Irak, Jemen, Jordanië, Kenia, Libanon, Libië, Mali, Marokko, Niger, Nigeria, Oeganda, Palestijnse Gebieden, Senegal, Soedan, Somalië, Tsjaad, Tunesië, Zuid-Soedan.

Het budget voor DHI is 4 miljoen euro voor ontwikkelingslanden en 5 miljoen voor overige landen. DHI is van af 15 januari 2019 open voor aanvragen.

Deze kennissessie wordt gegeven door Joost ter Haar van Profect Consultancy. Profect heeft in de afgelopen jaren vele bedrijven succesvol begeleid bij de aanvragen voor de DHI- en DHK-regeling.

Gratis aanmelden voor deze kennissessie

 

Joost ter Haar

Email: jth@profect.nl

Mobiel: 06 51 777 017

 

Gegevens

Datum:
13 februari
Tijd:
16:30 - 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

WTC Twente – Hengelo
Industrieplein 2
Hengelo, 7553 LL Nederland
+ Google Maps
Website:
wtctwente.nl

Organisator

Profect
Website:
https://www.profect.nl/