Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst: Women in Business

17 oktober, 2019 | 17:00 - 20:00

Netwerk bijeenkomst  voor vrouwelijke managers, professionals en ondernemers.

Weg met die mythe: “Nice girls” dó get the corner office!

Wij horen zo vaak dat vrouwen die vriendelijk zijn het nooit ver zullen schoppen. Dat wij onderweg naar succes bazig, egoïstisch en ontoegankelijk worden. Een conflictvermijdende “nice girl” of een succesvolle “carrière bitch” – is dat de enige keuze die wij hebben?

De avond van 17 oktober stellen wij een intrigerend standpunt centraal: vriendelijkheid en succes bijten elkaar niet, of je nu een vrouw of een man bent. Vriendelijkheid hoeft geen zwakte te zijn. En als je niet de wens om door iedereen aardig gevonden te worden, maar jouw eigen doelstellingen voorop stelt, maakt dat nog geen “carrière bitch” van je. Dus waarom niet: én nice én succesvol?

Geïnspireerd door het nieuwe boek “Nice girls rule!” van Fran Hauser, maar ook zeker niet oneens met uitgangspunten van Lois P. Frankel in “Nice girls don’t get the corner office!” gaan wij daar over met elkaar in gesprek.

Hoofdspreker

Om het punt te maken hebben wij niemand anders dan Karlijn Baalman (31), de hoogste baas van Politie Twente, uitgenodigd. Een uitstekend voorbeeld van hoe kunnen wij onze potentie met volle kracht inzetten zonder dat het ten koste gaat van wie we zijn, en me behoud van onze vrouwelijke kwaliteiten.

Gezien dat Karlijn niet vaak op publieke podiums te zien is, is dit een unieke kans om haar persoonlijk, in een kleinschalige setting te ontmoeten. Met haar natuurlijke leiderschapsstijl, warmte die ze uitstraalt, daadkracht en doelgerichtheid, geeft Karlijn een bijzonder inspirerend lading aan een ‘succesvolle vrouwelijke professional’.

Jezelf zijn is, volgens Karlijn, op zich geen garantie voor succes maar wel een onmisbare basis om succesvol te zijn in wat je doet.

Ik volg mijn eigen pad en durf daar anders in te zijn. Voor sommigen is dat eigenwijs en een tikkeltje brutaal. Ik geef op jonge leeftijd leiding en probeer dicht bij mezelf te blijven. Niet de dingen doen omdat het goed voelt voor je ego, maar omdat het bij je past of zaken toevoegt.’’

-Karlijn Baalman, Districtschef Politie Twente

Interactieve sessie “Spreken met impact”

Statistisch gezien vinden vrouwen het lastiger dan mannen om op het podium te staan en zichzelf met overtuiging als deskundige te profileren zonder dat het ongemakkelijk en arrogant voelt. Van de 48 “speeches that changed the world” zijn er slechts vier van vrouwen. Zonde, want vrouwen hebben net zo vaak als mannen een goed verhaal te vertellen dat gehoord mag worden! Spreken is ook een geweldige manier om jezelf als professional te laten zien.

In haar presentatie leert Marije Fris je het geheim van een goede spreker. Op basis van jaren ervaring van Great Communicators in het coachen van TED sprekers en in het doorbreken van veel bij vrouwen voorkomende patronen als ze eenmaal op het podium staan, vertelt ze hoe jij deze lessen in jouw eigen communicatie kunt toepassen.

Heb je de ambitie vaker en met meer impact te spreken, krachtig en authentiek? Dan kun je deze sessie niet missen!

Marije Fris
Marije Fris | sprekerscoach bij Great Communicators, Amsterdam

Met haar hands-on manier van werken heeft Marije talloze ondernemers, politici en TEDx sprekers gecoacht. Ook trainde ze de teams van Microsoft, ABN AMRO, L’Oréal, Triodos, Cap Gemini & verschillende ministeries in het vergroten van hun presentatieskills.

Programma

17:00 – 17:15   Inloop & koffie

17:15 – 18:00   “Spreken met impact” -interactieve sessie onder begeleiding van een professionele sprekerscoach.

18:00 – 18:15   Pauze

18:15 – 18:45   Karlijn Baalman: Hoezo mannenwereld? Over de kracht van vakinhoudelijke competenties, lef om je eigen pad te volgen en een empathisch leiderschap.

18:45 – 20:00   Netwerkborrel

Kosten (incl. BTW): euro 45,- p.p. | Bedrijven die lid zijn van WTC Twente Business Club: euro 35,- p.p. | PhD/Studenten: 25,- p.p. | Koffie, drankjes & warme snack inbegrepen.

Waarom dit evenement?

Gedreven door vele positieve reacties op de eerste bijeenkomst in 2018, zetten wij het initiatief met enthousiasme door. Ons motto: de kracht van elkaar inspireren zit in de verschillen onderling!

Gefascineerd door de rijkdom aan vrouwelijke managers, ondernemers en professionals in de regio, willen wij het gezamenlijke potentieel activeren. Er is zo veel ervaring en energie om aan elkaar door te geven, en de kracht zit juist in de verschillen.

Samen met betrokken partijen, willen wij graag ons regionale en internationale netwerk inzetten om die kracht te activeren. Door vrouwelijke professionals van diverse gebieden van bedrijfsvoering, ondernemerschap, technologie, onderzoek en onderwijs met elkaar te verbinden, willen wij ze een platform bieden om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Zodat er meer diversiteit komt in het zakelijke netwerk in Overijssel en het (vrouwelijke) talent van buiten de regio en vanuit het buitenland, hier een inspirerende werkomgeving vindt.

Het evenement wordt gefaciliteerd en ondersteund door World Trade Center Twente, in samenwerking met regionale netwerkorganisaties en het bedrijfsleven.

Aanmelden

Reserveer alvast jouw plek en ontvang gratis “Nice girls rule!” boek cadeau!

Aanmelden

 

Event Partners:

Women in Business - Partners

Organisatieteam:

Women in Business
V.l.n.r.: Aleksandra Boers-Pyra, Yarp Marketing Services | Manon Vierdag, Expat Center East Netherlands | Chantal Boomkamp-Eppink, Fraunhofer Project Center | Jorieke Adolfsen, Advanced Materials Manufacturing Oost-Nederland | Helen Hilberink, World Trade Center Twente

 

Gegevens

Datum:
17 oktober, 2019
Tijd:
17:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

WTC Twente – Hengelo
Industrieplein 2
Hengelo, 7553 LL Nederland
Site:
wtctwente.nl

Organisator

World Trade Center Twente
Telefoon:
074-291 5604
E-mail:
info@wtctwente.eu
Site:
www.wtctwente.nl