Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VIT bijeenkomst

23 september, 2019 | 11:30 - 14:00

Internationaal talent trekken en binden: hoe?

De strijd om talent is voor veel bedrijven en instellingen een drempel in hun verdere ontwikkeling. Het aanbod uit eigen kweek is niet voldoende om de stijgende vraag voor vooral technische en ICT functies te kunnen invullen. Steeds vaker wordt op de internationale markt naar geschikte kandidaten gezocht. Aan de andere kant opereren bedrijven steeds internationaler en worden werknemers wereldburgers die wereldwijd in functie wisselen.

Voor de regio Twente is het van belang faciliteiten te bieden waarmee bedrijven en instellingen ondersteund worden bij het laten landen van werknemers in de regio. Wat heeft iemand nodig als hij of zij zich vestigt in Nederland? Waar kunnen ze wonen? Wat zijn de voorzieningen? Tal van vragen waar deze werknemers mee geconfronteerd worden.

Internationale school?

Het Expat Center biedt ondersteuning en weet waar aan welke touwtjes getrokken moet worden om de werknemer een aangename start in Twente te laten ervaren. Daarbij hoort ook een internationale school, die het mogelijk maakt de kinderen van internationale werknemers op te leiden. Voor het vestigingsklimaat een belangrijke asset, maar in Twente een zorgenkindje.

Hoe staat het er nou voor? Kan Twente zich permitteren om geen internationale school te hebben met de ambitie om een high tech toptechnologische regio te zijn?

Discussie

Interessant om te zien is hoe verschillende partijen denken over het aantrekken van internationaal talent en het huidige vestigingsklimaat in Twente. Tijdens dit event zullen VDL ETG uit Almelo, het Expat Center East Netherlands en de Internationale School Twente hun mening geven over bovenstaand vraagpunt en in discussie gaan met de aanwezigen. Kortom: een boeiend programma over een actueel onderwerp in Twente!

Meer informatie

 

Gegevens

Datum:
23 september, 2019
Tijd:
11:30 - 14:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.ikt.nl/bijeenkomsten

Locatie

WTC Twente – Hengelo
Industrieplein 2
Hengelo, 7553 LL Nederland
+ Google Maps
Website:
wtctwente.nl