Het toenemende aantal patiënten in deze crisis veroorzaakt door het Covid-19 virus laat ook de vraag naar medische apparatuur stijgen. Vooral de vraag naar beademingsapparaten is enorm gestegen. Het bedrijf Demcon – lid van de WTC Twente Business Club – ziet deze groei ook. Demcon met hoofdvestiging in Enschede ontwikkelt en produceert beademingsmodules voor de IC. “Normaal maken we zo’n drie- tot vierduizend modules per jaar jaar, en op dit moment hebben we aanvragen tot 30.000 stuks” laat directeur Dennis Schipper (rechts op de foto) weten aan de NOS. Verdergaand vertelt hij: “normaal maken we alleen het hart van de machine en niet het eindproduct, dat wordt door andere bedrijven gedaan”, maar dit lijkt te veranderen. In overleg met het ministerie van VWS wordt er nu gekeken naar mogelijkheden om zelf te gaan produceren. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft volgens het Financieele Dagblad een akkoord bereikt met het bedrijf Demcon voor de productie van 500 beademingsmachines.

Op hun eigen website laat Demcon weten wat zij doen in deze periode van het coronavirus:

“De beademingsmodules van Demcon macawi respiratory systems redden levens nu het coronavirus wereldwijd om zich heen slaat. Niet eerder was de behoefte naar beademingssystemen zo groot. We zijn dankbaar dat we een directe bijdrage kunnen leveren aan de behandeling van duizenden coronapatiënten met ademhalingsproblemen, doordat wij in deze behoefte kunnen voorzien.

We zetten alle zeilen bij om in deze situatie in de vraag te kunnen blijven voorzien. De vraag is inmiddels zo groot, dat we op het moment een tweede productielijn bij Demcon production aan het inrichten zijn om de productie te kunnen verdubbelen. Daarbij zijn we afhankelijk van verschillende (externe) factoren. Zo is de inzet en toewijding van onze medewerkers van grote waarde en hebben we intensief contact met onze toeleveranciers over de levering van hun componenten. Met z’n allen gaan we tot het uiterste om zo snel mogelijk de apparatuur aan ziekenhuizen te kunnen leveren.”

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail