“Vooral in Noorwegen en Duitsland zijn groendaken ontzettend populair”

Rolph Markvoort, mede-eigenaar van Dutch Greenroof uit Holten, had zijn bedrijf amper opgericht of de buitenlandse klanten klopten al op de deur. Dutch Greenroof is een handelskwekerij in groendaken. Naast daksystemen hebben ze onder meer sedummatten en -pluggen in hun assortiment. Ze stellen hoge kwaliteitseisen daarin zijn ze vrij uniek en dat wordt in buitenland opgemerkt.

Compleet pakket

Dutch Greenroof levert de planten voor vegetatiedaken, ook wel groendaken genoemd. Dit soort daken is steeds vaker in het straatbeeld te vinden, zowel bij particulieren als bij bedrijven. De begroeiing bestaat meestal uit vetplanten, kruiden, mos en gras. Het bedrijf doet inmiddels zaken met een groot aantal Europese landen. Van Noorwegen tot Portugalen van Engeland tot Slowakije. Ze leveren zowel aan handelaren in beplanting als dakdekkers en rechtstreeks aan bedrijven en particulieren.

Het ziekenhuis in Deventer is een klant van Dutch Greenroof

Een groendak buffert niet allen water voor beplanting, maar beschermt ook de dakconstructie, vermindert energiekosten én haalt fijnstof uit de lucht. Ze zijn heel trots op om het ziekenhuis in Deventer als een klant te hebben. Daar is onderzocht dat het grote groendak daadwerkelijk bijdraagt aan een sneller of beter herstel van patiënten. Bovendien zijn ze trots op het binnenhalen van een onder van baumschule Lorenz van Ehren uit Hamburg. Het grootste hoveniersinstituut van Europa. Zij kopen onze vegetatie in en verkopen die door aan onder anderen hoveniers in Zwitserland.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail