“Kunnen jullie ons helpen?” was de vraag van een ondernemer die het Expat Center East Netherlands recentelijk benaderde. Ons antwoord was uiteraard volmondig  “ja!” Dit bedrijf is een goed voorbeeld van een groeiend deel van onze klanten: een gezond MKB bedrijf met zo’n 30 werknemers, actief in de high-tech industrie, met groeiambities. De bedrijfscultuur is typisch Nederlands, maar met een internationale blik en het personeel is hoger opgeleid.

Hoe kom ik aan personeel?

Bij de groeiambitie van deze ondernemer hoort een doorontwikkeling van zijn innovaties, vergroten van de internationale klantenkring en daarvoor verdubbelen van het aantal medewerkers. En precies daar wringt de schoen: want waar vind je het personeel? Een vraag die in veel sectoren speelt, maar waar voor dit soort bedrijven ook mogelijkheden liggen, namelijk het aannemen van internationale medewerkers; de kennismigranten.

Is de werving van kennismigranten lastig?

Niet perse, maar er zijn wel wat aandachtspunten. Uiteraard kijk je kritisch naar de genoten opleiding, is deze gelijkwaardig aan die van een Nederlandse? Wat is de motivatie om naar Nederland te komen? Is het de kandidaat te doen om een “one-way ticket to Europe” of is hij of zij echt gemotiveerd om een aantal jaar bij jouw bedrijf te blijven?

“Onze” ondernemer werft zelf via LinkedIn, maar maakt nu ook gebruik van een van de partners van het Expat Center, een recruitment bureau dat bekend is met deze materie en veel werk uit handen neemt. Bovendien zijn de banden met de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool aangetrokken zodat ook internationale studenten een kans krijgen op een stageplek en baan.

Krijg ik met de IND te maken?

Als de kennismigrant van buiten Europa komt, dan wel. Als bedrijf wordt je erkend referent van de Immigratie & Naturalisatie Dienst, waardoor het aanvraagproces voor een werk-en verblijfsvergunning vereenvoudigd wordt. Het Expat Center heeft dit bedrijf door dit proces geloodst en gaat tevens de aanvraag voor de vergunning voor de eerstvolgende kennismigrant verzorgen.

Hoe bereid ik mijn huidige personeel voor?

Het kan best als een uitdaging voelen om “ineens” met buitenlandse werknemers te werken. Bereid het huidige team er dus op voor, door onder andere hun Engels te verbeteren (samen op cursus?), doe een workshop verschillende-culturen-op-de-werkvloer en herhaal deze (ook als er meer en meer kennismigranten werken), zorg voor een Engelstalig arbeidscontract, vertaal werkinstructies, met andere woorden: neem de tijd om iedereen voor te bereiden.

Komt er nog meer bij kijken?

Als goed werkgever dien je rekening te houden met het faciliteren van diverse zaken. Wie wat precies betaald, daar kun je over onderhandelen, maar ondersteuning bij huisvesting, inschrijving bij de gemeente, openen van een bankrekening en wegwijs maken in de omgeving zijn essentieel om de relocatie tot een succes te maken. Verhuist de partner en kinderen mee? Let dan op bijkomende zaken zoals een baan voor de partner, school voor de kinderen, Nederlandse taaltraining en in alle gevallen: het opbouwen van een sociaal netwerk.

Het full service package van het Expat Center East Netherlands

Voor alle vragen van deze ondernemer zijn oplossingen; het Expat Center voert veel diensten zelf uit en heeft betrouwbare partners die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld belastingvraagstukken. We zijn daarnaast een helpdesk, organiseren sociale activiteiten en Nederlandse taaltraining.

“Onze” ondernemer had ons gevonden en heeft veel aan onze hulp gehad. Komt deze situatie en de vragen u bekend voor? Neem contact met ons op voor een nadere kennismaking en advies op maat.

Website: www.ecen.nl

Telfoonnummer: 074-2503325

Het Expat Center East Netherlands is onderdeel van het World Trade Center Twente.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail