Op 3 en 4 november kwamen zo’n 600 medische professionals, vertegenwoordigers van MedTech-bedrijven, onderzoekers en studenten bij elkaar voor het hybride TechMed-evenement 2021, in het TechMed Center (Twente). Er vonden verschillende activiteiten plaats om de zorggemeenschap te informeren en inspireren en om toekomstige medische technologie te verkennen. Samenwerking en klinische praktijk stonden centraal tijdens dit evenement. Wij organiseerden dit evenement als World Trade Center Twente samen met het TechMed Center en het MedTech Cluster Twente.

Het evenement bracht verschillende experts samen om de zorg door middel van medische technologie te verbeteren. Het begon op Dag 1 met de openingsshow “Dromen over de toekomst” rond het onderwerp Diabetes on Return met 5 stakeholders (van patiënt tot clinicus) en de essentie om samen te werken. Gevolgd door een inspirerende keynote talk door, ingenieur van het jaar, prof.dr.ir. David Fernandez Rivas over de laatste inzichten over naaldloos injecteren. Na afloop konden bezoekers hun eigen programma personaliseren met informatiesessies en discussies zoals Innovation meets Industry, Technical innovations in clinical practice, TOPFIT Citizenlab, Women’s health, International growth en Acceleration Implementation. Samen met TFHC en enkele bedrijven organiseerden wij een speciale sessie over zakendoen in Duitsland.

Tijdens de lunch was het mogelijk om verbinding te maken en te luisteren naar ‘pitch the crowd’ presentaties. Onze keynote Prof.dr. ir. Jean-Paul de Vries ging vervolgens in op het thema technologie en geneeskunde, een noodzakelijke combinatie voor de behandeling van uw patiënten.

         

Na nog een ronde van informatieve sessies over onder meer vaatziekten, neurologische aandoeningen, bewegingsstoornissen en oncologische beeldgestuurde interventies, volgde de Fireside Chat met speciaal gezant van Techleap.nl Constantijn Van Oranje-Nassau. Het was een interessant gesprek over het opschalen van MedTech-bedrijven. Veel dank aan de geweldige inbreng van HollandBio, Bond3D, Xsens, Holland Innovative, Locsense en Lipocoat. Dag één van het evenement werd afgesloten met een startup-event, waar startups elkaar konden ontmoeten tijdens een diner en in contact konden komen met succesvolle MedTech-bedrijven.

Voor de tweede dag van het evenement werd een exclusief zakelijk programma opgesteld. Met 1200 één-op-één matchmaking, Pitches van deelnemers en innovatietours bij Xsens, DEMCOM en Micronit. Aan de hand van actuele thema’s werd de ontwikkeling en implementatie van nieuwe medische technologieën besproken.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail