Thuiswerken: Daar waar het voor de één in een gezinssituatie met thuiswonende kinderen een hele uitdaging is om werktaken, huishouden en opvoeden te combineren, speelt voor de ander het dagelijks leven als thuiswerker op slechts een paar vierkante meters af en slaat de eenzaamheid toe. Het zal niemand verbazen dat isolement slecht is voor de motivatie en energie, zeker nu we in onze vrije tijd ook minder mogen.

In dit kader werd ik geraakt door het artikel in het FD van 22 oktober jongstleden met als titel: “Dit kunnen we leren van mensen met avontuurlijk werk … Onder extreme omstandigheden doen ze hun werk, in het hooggebergte, op de oceaanbodem en ingesloten door poolijs. Ze zijn aangewezen op zichzelf en op hun team. Vooruit, de omstandigheden zijn anders, maar wat kunnen wij, als kantoortijgers die nu thuiswerken, van hen leren?”

Neem de marien bioloog die deelneemt aan poolexpedities. Alleen al om het onderzoeksschip te bereiken, dat vastgevroren in de Noordelijke IJszee ligt, is een helse klus die weken duurt. Om vervolgens vier maanden afgesloten van de wereld op dit schip bij de Noordpool te wonen en te werken. Het werk is geweldig inspirerend en avontuurlijk. Toch geeft de onderzoekster als keerzijde treffend aan: “Ik mis nieuwe impulsen die me afleiden van mijn dagelijkse werk. Ik merk hoe belangrijk het is om af en toe door de buitenwereld gecorrigeerd te worden en vragen waarmee je zit in perspectief te zien. Door het gebrek aan reflectie ben ik soms geneigd problemen uit te vergroten.”

De omstandigheden zijn onvergelijkbaar, maar in het effect van gebrek aan reflectie en impulsen is een parallel met thuiswerken te zien.

De hoogleraar Mountain Hydrology gaat een paar keer per jaar voor drie weken op expeditie in de Himalaya. Hij loopt met zijn team naar weerstations op circa 5000 meter hoogte om metingen te doen. Een expeditie kan alleen slagen als het team op elkaar is ingespeeld en voor elkaar zorgt. Er ontstaat een bijzondere band én nieuwe ideeën: “Je moet voor elkaar zorgen en slaapt met elkaar in een tent. We lopen soms wel zeven uur op een dag, en dan is er alle tijd om met elkaar te praten, niet alleen over persoonlijke dingen, maar ook over werk.”

“De meeste nieuwe onderzoeksvoorstellen ontstaan in de bergen.”

Een mooi voorbeeld van dat we als mensen gezamenlijk tot meer komen dan alleen. En een pleidooi voor interactie in plaats van in je eentje (thuis) werken.

Als World Trade Center Twente denken wij dé ideale oplossing voor jou te hebben: thuiswerken in combinatie met een flexplek in het WTC. Het zogenaamde hybridewerken. Daarbij bepaal je zelf wanneer je komt werken. Of je nou kiest voor één dag of meerdere keren per week, wij hebben voor jou een fijne buiten-de-deur-werkplek. Uiteraard zijn op en rond jouw werkplek alle faciliteiten aanwezig om prettig en efficiënt aan de slag te gaan en productief te zijn.

Wil je interactie en reuring? Werk dan in de open flex space. Met een relaxed achtergrondmuziekje voor een fijne flow. Juist even goed concentreren of zoek je rust? Dan is flexwerken in het gesloten flexkantoor Cape Town ideaal. Jij kiest wanneer je waar werkt. Koffie en thee krijg je gratis van ons.

Uiteraard kan je in het World Trade Center Twente op veilige wijze werken: Ons gebouw is zeer ruim van opzet en corona-preventief ingericht. Wij hanteren een protocol conform de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast houden wij in ons WTC niet alleen afstand maar ook contact. Jij bent in het WTC op verantwoorde wijze onder de mensen.

Ben je enthousiast geworden? Benieuwd? Kom dan de werkplekken gratis uitproberen. Alles wat je hoeft te doen is even een mailtje naar ons sturen: m.nassette@wtctwente.eu.

Of neem alvast online een kijkje: https://wtctwente.nl/flexplek-kantoor-vergaderruimte-ondernemen/flexplek/

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail