Op woensdag 22 maart organiseerden het World Trade Center Twente en VNO-NCW Midden een Industriedag Duitsland. Deze Industriedag was toegankelijk voor eindverantwoordelijken in de maakindustrie, sectoren HTSM, medische technologie, automotive, energie & milieutechnologie, 3D-Printing en andere geïnteresseerden in de industriële sector. De deelnemers bestonden uit Duitse en Nederlandse ondernemers.

Verschillende thema’s werden deze middag besproken in een plenair gedeelte en in rondetafelgesprekken. Het plenaire onderdeel van de middag en de afsluitende borrel vonden beide in het pand van WTC Twente te Hengelo (Ov) plaats. Voor de ronde tafelgesprekken verruilden de deelnemers kort het WTC pand om naar de buren in het gebouw van Metropool te gaan. Op deze locatie kregen de 50 deelnemers de gelegenheid bij meerdere tafels aan te schuiven. Iedere tafel was voorzien van een expert op een specifiek vakgebied. Deelnemers konden zelf vragen stellen en ook werd het een en ander toegelicht rondom het thema aan de specifieke tafel. Veel gestelde vragen gingen veelal om welke kansen en belemmeringen men tegen kan komen op de Duitse markt, met welke partijen de deelnemers in contact willen komen en hoe Duitse experts uit industriële sectoren een Nederlandse onderneming verder op weg zouden kunnen helpen.

Na afloop van het evenement is de dag ook beoordeeld. Uit de enquêtes die waren verspreid onder de deelnemers bleek de Industriedag een zeer goed resultaat te hebben binnengesleept. De enquêtes geven voldoende vertrouwen om in de toekomst een 2.0 versie van het evenement te organiseren.

 

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail