Door: Rolph Markvoort, Dutch Greenroof

“Twee jaar geleden tijdens de WTC Twente zomerborrel raakte ik in gesprek met Dirk Boomkamp van Twenthe Plant. Daarvoor hadden we al wel wat contact gehad, maar nog nooit echt samen zaken gedaan. Ons contact werd intensiever en er ontstond een samenwerking.

Groendak Groothandelsgebouw omgeving CS Rotterdam

Groendak Groothandelsgebouw omgeving CS Rotterdam

Dutch Greenroof is een handelskwekerij in groendaken. Tot ons assortiment behoren onder meer sedummatten, -pluggen en –stekken. Twenthe Plant BV heeft een heel breed assortiment aan groenproducten. Ze kweken zelf geen sedum, maar hebben wel sedumproducten in het assortiment. Deze producten kopen ze tegenwoordig bij ons in.

De samenwerking verloopt erg plezierig. Twenthe Plant is gevestigd in Hengelo en onze kwekerij bevindt zich in Holten. Als we elkaar nodig hebben, rijden we snel even naar elkaar toe. En onze producten zijn in een mum van tijd op de plaats van bestemming. Dat we uit dezelfde regio komen, merk je ook in de omgang. We spreken dezelfde taal.

Ik ben erg blij dat deze samenwerking dankzij WTC Twente is ontstaan. Een samenwerking die we de komende jaren hopelijk nog verder kunnen intensiveren.”

 

Samenwerking met Twenthe plant levert internationaal resultaat

“In Twenthe Plant hebben we een betrouwbare internationale schakel gevonden”, vertelt Rolph. Twenthe Plant is al meer dan 20 jaar actief in de boomkwekerijsector als Cash & Carry bedrijf en heeft ruime ervaring op internationaal gebied.

Een sedummat wordt maar door een klein aantal bedrijven in Nederland gekweekt en in het oosten van Nederland is Dutch Greenroof de enige die dit kweekt. Doordat Dutch Greenroof dit speciale product biedt is het een goede aanvulling op het assortiment van Twenthe Plant.

Twenthe Plant handelt hoofdzakelijk met het buitenland en krijgt geregeld aanvragen binnen van sedummatten en andere producten. In het verleden hebben we gezamenlijk geleverd aan bijvoorbeeld Finland en nu staat er een aanvraag uit Oost-Europa open.

 

Verdere internationalisering

“Naast de samenwerking met Twenthe Plant krijgt Dutch Greenroof geregeld aanvragen binnen uit geheel Europa en Noord-Afrika. Om de betrouwbaarheid van de aanvragen van bedrijven te checken vanuit het buitenland vragen we regelmatig feedback binnen het netwerk van het WTC en de WTC Twente Business Club. Daarnaast maken we gebruik van de diensten van het WTC, zoals het internationale spreekuur en de internationale bijeenkomsten, deze netwerkbijeenkomsten worden geregeld gehouden.

Het WTC en vooral de leden van de Business Club helpen mij door ervaringen te delen met betrekking tot internationalisering van Dutch Greenroof.”

“Zo hebben we een aanvraag binnengekregen uit Irak, waar ik mijn twijfels bij had”, vertelt Rolph. “Na een middagje bellen, mailen en WhatsAppen vanuit Kroatië kwam ik er achter dat we niet op deze aanvraag in moesten gaan, hiermee ben ik erg geholpen.”

“Wij willen ons zeer graag profileren op de internationale markt, met het WTC als platform!. Dutch Greenroof is een klein, maar zeer flexibel bedrijf, dat alle hulp nodig heeft en kan gebruiken, zo ook van en bij het WTC Twente.”

Rolph Markvoort, Dutch Greenroof

Mobiel: +31 (0) 6 308 581 99

E-mail: info[at]dutchgreenroof.nl

Website: www.dutchgreenroof.nl

Dutch Greenroof, Markvoort senior en junior

Dutch Greenroof, Rolph en Allard Markvoort

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail