Handelsinformatie

WTC Twente helpt in het verkrijgen van de juiste handelsinformatie

De juiste informatie verkrijgen

World Trade Center Twente helpt bedrijven uit de regio in het verkrijgen van de juiste informatie. Deze is essentieel voor het succesvol handelen op de internationale markt. Zowel ervaren exporteurs als starters op de internationale markt kunnen aanvragen indienen voor analyses en onderzoeken.

Onderzoeken naar handelsinformatie  wordt aangeboden door de samenwerkende WTC’s in Nederland, het wereldwijde netwerk binnen de World Trade Centers Association, Kennispark Twente, Port of Twente, Saxion Hogescholen en de partners in het International Business Information Center (IBIC): Oost NV, VMO, KroeseWevers Accountants en Belastingadviseurs en KienhuisHoving Advocaten en Notarissen.

Aanvragen?

Succesvol zakendoen op de internationale markt begint met de juiste informatie. Voor aanvragen en meer informatie, neem contact met ons op.

Wij helpen u graag met:

Landenanalyses

Mocht u interesse hebben in specifieke landen, dan helpt het WTC Twente u graag aan informatie over aanwezige markten, bedrijven en handelsculturen. Afhankelijk van uw landkeuze en vragen, stellen onze medewerkers of één van onze partners een adviesrapport voor u op. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Marktonderzoeken

De medewerkers en partners van het WTC Twente voeren op verzoek ook specifieke marktonderzoeken voor u uit. Dit is een eerste verkenning van markten die u wilt gaan betreden. In het eindrapport adviseren wij u over mogelijke vervolgstappen en beantwoorden wij uw specifieke vragen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Het zoeken naar betrouwbare zakenpartners

In samenwerking met de ruim 330 WTC’s wereldwijd in bijna 100 landen gaat WTC Twente voor u op zoek naar nieuwe handelspartners. Dit doen wij aan de hand van een database met hierin 750.000 bedrijven die aangesloten zijn bij een WTC. U geeft aan welke landen en/of sectoren u interesseren; wij leveren namen van potentiële partners en faciliteren een eventuele ontmoeting tussen beide partijen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Spreekuur Internationaal Ondernemen

Voor overige of meer specifieke vragen is er een wekelijks gratis spreekuur bij het International Business Information Center (IBIC).  Op vrijdagochtend beantwoorden onze adviseurs uw vragen over het betreden van internationale markten. Maak een afspraak.
Het IBIC is een samenwerkingsverband tussen het WTC Twente, Oost NV, Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.