Handelstrainingen

WTC Twente helpt bedrijven aan de juiste kennis
Masterclass Duitsland "Grenzenlo(o)s"

Wil jij een boost geven aan jouw handel met Duitsland? De cultuurverschillen overbruggen en de handelsrelatie verbeteren? Neem dan deel aan Grenzenlo(o)s! Dit initiatief van het World Trade Center Twente, Saxion Hogeschool, Rabobank en DNL Business biedt jou de kans om in de praktijk te leren over de werkwijze van onze naaste buren samen met andere Nederlandse, maar ook Duitse deelnemers. Gedurende een periode van zes maanden, zul je totaal 20 bijeenkomsten bijwonen waarbij je theorielessen krijgen over de basis van zakendoen in Duitsland, maar ook trainingen en workshops om deze theorie in de praktijk te brengen. Passende excursies zijn ook deel van deze praktijk. Aan het eind van de cursus ontvang je een gewaarmerkt certificaat van het Saxion, waaruit blijkt dat je over de opgedane kennis en vaardigheden beschikt. Interesse? Bekijk de website van Grenzenlo(o)s.

Logo Grenzenlo(o)s

Masterclasses, webinars en workshops

Het WTC Twente organiseert regelmatig masterclasses en workshops. Deze hebben als thema een land, zoals de masterclasses China en Duitsland of een ander internationaal onderwerp. Zo zijn er workshops over financiering van export, deelname aan internationale beurzen en outsourcing.

Praktijktraining 'Starten in Duitsland'

De praktijktraining Starten in Duitsland  biedt handvaten voor ondernemers met concrete plannen voor uitbreiding naar Duitsland. In vijf deeltrainingen van elk één dagdeel worden de deelnemers begeleidt naar succesvol zakendoen, gericht op hun eigen producten, diensten en ambities.

In elke deeltraining komt één element van het zakendoen in Duitsland aan bod, zoals entreestrategieën, zakelijke cultuurverschillen en financiële, fiscale en juridische aspecten. Prakijkinformatie van andere Nederlandse ondernemers op de Duitse markt en tips en tools over ondernemen in Duitsland komen regelmatig aan bod.

Centraal in de serie staat het opstellen van een concreet en praktisch Plan van Aanpak. Deze wordt geëvalueerd door de cursusgroep en de aanwezige ondernemers, waarna deelnemers direct aan de slag kunnen met hun plan. Tevens is het mogelijk om na elke deeltraining persoonlijk verder te worden begeleid.

De training Starten in Duitsland organiseert het WTC Twente in samenwerking met CMP-Centrum voor Marketing Projecten.

Meer informatie over Starten in Duitsland kunt u vinden op deze website.

Mastercourse: Doing business in the USA

Succesvol worden in de Verenigde Staten

Zakendoen in de Verenigde Staten lijkt voor veel mensen bekend terrein, toch leert de praktijk dat het zakendoen
in Amerika vaak lastiger is dan gedacht. Kent U bijvoorbeeld het correcte antwoord op vragen als: Wat is een Spiff? Als de Amerikaanse dochter onder de Nederlandse holding valt moet het dan een C-Corp of een LLC zijn? Is product liability echt zo’n groot risico? Wat houdt de PCI-DSS standard in? Het antwoord op deze vragen en nog vele anderen zult U na het volgen van de Mastercourse “Doing business in the USA” niet meer schuldig blijven.

Doelgroepen

De cursus is met name ontworpen ten behoeve van de volgende groepen:

  • Hoger Management van bedrijven die reeds exporteren of willen gaan exporteren naar de Verenigde Staten
  • Hoger Management van bedrijven die reeds een vestiging hebben danwel zich willen gaan vestigen in de
    Verenigde Staten
  • Export Managers die (mede) verantwoordelijk zijn voor de Verenigde Staten
  • Werknemers die als Expat uitgezonden zullen worden naar de Verenigde Staten

Doing business in the USA

De cursus is ingedeeld in 7 verschillende modules met ieder hun eigen thema. Ieder thema wordt inhoudelijk intensief behandeld door absolute experts.

Module 1 : Geschiedenis en Cultuur vanuit het zakelijk perspectief
Module 2 : Hoe de Amerikaanse activiteiten administratief te managen
Module 3 : Marketing & Sales in de Verenigde Staten
Module 4 : Juridische aspecten van het zakendoen met de Verenigde Staten
Module 5 : Fiscale aspecten van het zakendoen met de Verenigde Staten
Module 6 : Logistiek in de Verenigde Staten
Module 7 : De U.S. Government

 

Klik hier voor meer informatie over Master Course : Doing business in the USA. 

Deze cursus wordt verzorgd door de WTC Netherlands Alliance in samenwerking met deze partners

Seminars over zakendoen in diverse landen

Regelmatig organiseert het World Trade Center Twente met haar partners seminars over bepaalde landen, waaronder Duitsland en Turkije. Deze seminars hebben vaak een specifiek onderwerp en kunnen door zowel ervaren als minder ervaren deelnemers gevolgd worden.

Aanmelden?

Kennis over handelsmarkten en -strategieën is essentieel voor het slagen van uw exportplannen. In de trainingen van het WTC Twente en haar partners verkrijgt u de juiste informatie voor het bereiken van uw internationale doelen. Voor aanmelden en meer informatie, neem contact met ons op.