Support International Business (SIB)

Coachingstraject voor nieuwe internationale spelers

SIB: De sprong over de grens

U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse markt te betreden. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterkte punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te verzilveren? Met het coachingstraject van Support International Business SIB komt u tot een duidelijk stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt. Onze coaches – Trade Associates – hebben zelf rond de 20 jaar met hun voeten in de internationale klei gestaan. Voor u als deelnemer brengen zij een schat aan praktische ervaring mee.

Aanmelden?

Het SIB-coachingstraject biedt u een concreet plan voor uw eerste stappen op de internationale markt. 

Coachingstraject Support International Business SIB

Voor wie?

Support International Business is voor mkb-ondernemers die:

  • geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten;
  • export vast willen inbedden in hun onderneming;
  • beschikken over een organisatie en voldoende middelen;
  • bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.
Hoe ziet het coachingstraject Support International Business er uit?

De subsidieregeling SIB biedt u een coachingstraject waarbij u in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Het coachingstraject bestaat uit drie á vier gesprekken met uw coach. Tijdens deze gesprekken komt het volgende aan bod:

  • Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken in het gekozen doelland?
  • Hoe aantrekkelijk is het gekozen land?
  • Wat heeft u nodig om uw kansen in het doelland te verzilveren?

De resultaten worden samengevat in een actieplan. Het traject duurt gemiddeld vier maanden. Het traject geeft u inzicht in uw kansen in het buitenland en wat nodig is om daar succesvol te worden. Met het actieplan gaat u vervolgens zelf aan de slag. Het coachingstraject vraagt van u een investering in tijd, geld en energie. Deze inspanning vergroot uw kans op internationaal succes!

Maak kennis met onze coaches

Het World Trade Center Twente werkt met ervaren coaches die minimaal 10 jaar (en vaak meer) internationale advies- en praktijkervaring hebben.

Aleksandra Boers

Aleksandra Boers is een ervaren internationale marketeer, met meer dan 15 jaar ervaring in B2C, B2B en technologie markten. Zij ondersteunt organisaties, die zowel binnen Nederland als internationaal opereren, bij het doorvertalen van strategische ambities naar een geïntegreerde klantgerichte marketingaanpak. Passend bij de markt en bij de onderneming.

 

 

   Derko den Otter

Derko den Otter studeerde International Business & Languages aan de Hogere Economische School in     Amsterdam van 1982 tot en met 1985. Hij heeft 25 jaar export management gedaan voor een viertal multinationals zoals Norsk Hydro, Tessenderlo Groep, Saint-Gobain en TenCate. Gedurende zijn carrière heeft hij ruime ervaring opgedaan in sectoren zoals agrifood (diervoeding en professionele glastuinbouw), water management en leisure. Vanaf 2013 ondersteunt hij Nederlandse en buitenlandse MKB-bedrijven bij het exploreren van nieuwe exportmarkten vanuit zijn eigen exportadviesburo en heeft hij matchmaking gedaan in het kader van handelsmissies uit Canada en de VS. Hierdoor heeft hij ook ervaring opgedaan in de food en medical sector. Derko spreekt 5 moderne talen.  

 

WTCTwente_Business_Club_Bestuur_Jan_Temmink

Jan Temmink

Jan Temmink heeft als bedrijfskundig ingenieur voor meerdere Duitse bedrijven gewerkt in leidinggevende sales- en marketingposities. Temmink werkte onder meer in het Ruhrgebied in de industriële automatisering. Als business-developer assisteert hij zowel Nederlandse als ook Duitse bedrijven bij hun internationalisatie. Activiteiten zijn deels strategisch en deels operationeel gericht met een sterke focus op marktintroducties en begeleiding bij verkooptransacties. Verder heeft Temmink specifieke ervaring opgedaan met internationale M&A-trajecten, o.a. in het kader van business-restructuring.

 

 

WTCTwente_Freerk-FaberFreerk Faber

Freerk Faber is sinds 2009 de directeur  van de Stichting World Trade Center Twente. Faber was hoofd van de afdeling Ruimte, Economie en Wonen bij de gemeente Hengelo. Bij de gemeenten Hengelo, Middelburg en Coevorden werkte hij altijd op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. Met zijn jarenlange ervaring en een breed netwerk in binnen- en buitenland ondersteunt Freerk Faber bedrijven bij het internationaal zakendoen. Hiermee ligt zijn expertise op het gebied van internationale contacten, netwerken en exportbelangen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor Support International Business (SIB) door contact op te nemen met World Trade Center Twente. Na een eerste oriënterend gesprek kunt u in overleg met uw adviseur een subsidie aanvragen voor deelname aan het coachingstraject. De subsidie bedraagt 50% van de kosten, tot een maximum van € 1.000. Bij uw aanvraag moet u ook een verklaring de-minimis invullen, waaruit blijkt dat u niet te veel staatssteun heeft ontvangen. Neem contact op met WTC Twente.

Evenementen

Als deelnemer van Support International Business kunt u meedoen aan evenementen die in het kader van de regeling worden georganiseerd. Deelname aan zo’n evenement verbreedt uw kennis of brengt u in contact met mogelijke zakenpartners.

U kunt hierbij denken aan:

  • een handelsmissie;
  • een workshop;
  • een bijeenkomst met mede-ondernemers.

De evenementen worden vanuit actuele vragen van deelnemers en door de Nederlandse Ambassades en buitenlandse WTC’s gesignaleerde kansen in het buitenland ontwikkeld.

World Trade Center Netherlands Alliance

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact met ons op.