Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Wim Geul. Vanaf de start van het World Trade Center Twente was hij in verschillende rollen intensief betrokken. Eerst jarenlang als voorzitter van de WTC Twente Business Club en de laatste jaren als secretaris in het bestuur van de Stichting WTC Twente. Een waar ambassadeur aan wie wij veel dank verschuldigd zijn. Wij zullen hem missen.

Na de World Trade Center licentieverwerving in 2005 door de gemeente Hengelo trad Wim Geul toe tot de Advisory Board. Dit namens de bedrijven, zodat hij namens het bedrijfsleven betrokken was bij de ontwikkeling van het  World Trade Center Twente. Wim was tot 1 januari 2015 DGA van zijn bedrijf Gullimex in Borne. Een internationaal actief bedrijf dat o.a. meetinstrumenten levert en testen uitvoert voor Food, Food Industry, Health & Pharma, Industry en Transport. In de beginfase adviseerde hij het bestuur over de op te zetten services van het World Trade Center, waaronder de WTC Twente Business Club en Trade Services. Zo ging hij ook mee met de eerste handelsmissies naar Keulen en Grenoble.

Trendwatcher Bakas ontvangt de Twentse goa-stok uit handen van business club voorzitter Wim Geul

Zomerborrel Business Club bij Thales

Oktoberfest in het World Trade Center Twente

In april 2013 nam hij de voorzittershamer van de WTC Twente Business Club over van Wijnand Weerdenburg. Wim is acht jaar voorzitter geweest tot april 2021. Ondertussen was hij ook toegetreden tot het bestuur van de Stichting WTC Twente als secretaris. Onder zijn betrokken voorzitterschap is het aantal deelnemende bedrijven verdubbeld. Hij was altijd bij alle activiteiten aanwezig. En hij sloeg nooit een vergadering over. Steevast kwam hij een dag van tevoren nog even langs om te informeren of alles geregeld was voor de bijeenkomsten. En als er gebeld moest worden met bedrijven, in verband met hun aanwezigheid of dat ze hun contributie niet hadden voldaan, vroeg Wim om een bellijstje. Regelmatig bezocht hij ook bedrijven namens de Business Club. Dan belde hij op dat hij wel even voor kwam rijden. Hij was een ware autoliefhebber. Op zijn aimabele manier van opereren wist hij altijd mensen op zijn gemak te stellen en voor zich te winnen. Niemand kon boos worden op Wim en mensen waren daardoor graag bereid om te ondersteunen als Wim dat vroeg.

Eerste huurder in het World Trade Center Twente

Opening World Trade Center Twente

WTC Twente handelsmissie naar Grenoble

Finale en uitreiking WTC Twente Export Award

 

De laatste jaren was hij (terecht) steeds meer op pad met de camper om ergens te gaan fietsen. Of genietend van de kleinkinderen. Hij nam iets meer afstand van het dagelijks reilen en zeilen binnen WTC Twente. Maar Wim zat altijd vol verhalen en ideeën. Dus kwam hij nog regelmatig aanwaaien om bij te praten en een praatje te maken met de collega’s. Zo ook nog op onze nieuwe locatie, waar hij trots op was. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor alles wat hij heeft gedaan voor het World Trade Center Twente.

Wij wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens bestuur, directie, medewerkers en leden

World Trade Center Twente

WTC Twente Business Club

Freerk Faber, Algemeen Directeur

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail