Saxion Hogescholen

<< Terug naar het overzicht

Over Saxion Hogescholen

Saxion Hogescholen is sinds 26 maart 2010 Founder van World Trade Center Twente. De onderwijsinstelling met locaties in Enschede, Hengelo, Deventer en Apeldoorn werkt met WTC Twente samen op het gebied van handelsonderwijs en -informatie.

Naast het ontwikkelen van diverse projecten en opleidingen, creëren Saxion Hogescholen en WTC Twente hoogwaardige internationale stages, projectopdrachten en afstudeerplekken aan Saxion-studenten. Dit dankzij het internationale netwerk van beide partijen en in het internationaal actieve bedrijfsleven in de regio. Ook binnen WTC Twente zelf zijn afstudeerplekken en opdrachten beschikbaar voor Saxion-studenten.

Saxion-bureaus actief in de WTC Twente Business Club:

 

Saxion Connect

Saxion Connect brengt u in contact met internationale talenten die recent zijn afgestudeerd aan Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente. Met de inzet van kennis op het gebied van internationalisering plus een trainingsprogramma over arbeidsmarkt en de Nederlandse taal en cultuur, bereiden wij deze talenten voor op werken in Oost-Nederland.

Saxion Connect is benoemd tot Best Practice in het landelijk actieplan Make it in the Netherlands. Dit heeft er toe bijgedragen dat Oost Nederland één van de drie pilot regio’s is voor Binden van Internationaal Talent. Dit ging gepaard met een opstartsubsidie.

Saxion Hogeschool - Connect

Handelskade 75
7417 DH Deventer
Nederland

T: +31 (0) 6 455 944 04
E: s.a.y.s.panayotopoulos@saxion.nl

www.saxion.edu/connect

 
 

Saxion Export Center (SEC)

Het doel van het Saxion Export Center (kort: SEC) is het versterken van internationaal ondernemerschap van midden- en kleinbedrijven in Oost-Nederland.

Door het inzetten van getalenteerde internationale studenten van diverse hogescholen biedt het SEC ondersteuning aan uw bedrijf bij het realiseren van internationale ambities.

In samenwerking met Go4Export (een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland) wordt het Export Development Programme uitgevoerd: U wordt in de gelegenheid gesteld om geselecteerd, hoog opgeleid internationaal talent aan zich te binden. Wil uw bedrijf specifiek exportactiviteiten ontplooien op de Duitse markt dan kan dat met studenten van 2 Duitse hogescholen via het Cross Border Talent programma. Op de website van het SEC vind u uitgebreide informatie over alle genoemde programma’s en meer.

Saxion Hogeschool - Export Center

M.H. Tromplaan 28
7513 KB Enschede
Nederland

T: +31 (0) 53 487 14 50
E: s.leuftink@saxion.nl

www.saxion.nl/exportcenter

N

Internationaal afgestudeerde talenten

Aantal geslaagde matches Saxion Connect

Aantal regionale deelnemende bedrijven Export Center