Amsterdam, 24 april 2018 – De Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) blijft zijn wereldwijde zakelijke partnerschappen voor Las Vegas uitbreiden via het World Trade Centers Association (WTCA) netwerk. Op de 49e editie van de World Trade Center Association General Assembly in Leeuwarden heeft World Trade Center Las Vegas drie zogeheten Memorandums of Understanding (MOU) ondertekend. World Trade Center Las Vegas, gastheer van de 48e General Assembly, heeft, evenals met de World Trade Centers van Twente en Denver, overeenkomsten gesloten met het  World Trade Center Leeuwarden.

De overeenkomsten stimuleren de samenwerking tussen Las Vegas en Leeuwarden, Twente en Denver om samen te opereren onder het merk van World Trade Center en zo toegang te creëren tot belangrijke handelsinformatie, marktonderzoek en zakelijke handelsmissies over de hele wereld.

Chris Meyer, WTC Las Vegas Executive Director en LVCVA Vice President of Sales: “Na een recordjaar voor de zakelijke reismarkt, waarin meer dan 6,6 miljoen mensen naar Las Vegas reisden om een meeting of conventie bij te wonen, staat het buiten kijf dat Las Vegas een plek is waar zaken worden gedaan. Het WTCA netwerk biedt een waardevolle hulpbron om verbindingen te leggen die het bedrijfsleven stimuleren en onze MOU-overeenkomsten met WTC Leeuwarden, WTC Twente en WTC Denver zullen zeker nieuwe en lucratieve kansen creëren.”

Entertainment Capital of the World en Nederland
De samenwerking tussen WTC Las Vegas en WTC Twente is al gunstig gebleken voor beide bestemmingen. De twee organisaties brachten namelijk met succes een Nederlandse delegatie bij elkaar voor de POWER-GEN International in Las Vegas. WTC Las Vegas’ MOU partnerschap met WTC Leeuwarden staat symbool voor de samenwerking tussen de ‘Entertainment Capital of the World’ en de ‘Culturele Hoofdstad van Europa’. De twee organisaties zijn van plan om nog meer samen te werken om zo de reputatie van de bestemmingen te stimuleren.

Freerk Faber, directeur van World Trade Center Twente, is enthousiast over de samenwerking tussen Nederland en Las Vegas: “Na de WTCA General Assembly 2017 in Las Vegas en deelname aan de Nederlandse handelsdelegatie tijdens POWER-GEN International 2017 in het Las Vegas Convention Center en World Trade Center, is de MOU tussen onze World Trade Centers een volgende stap in het versterken van onze economische banden.”

Freerk Faber (Directeur WTC Twente) en Chris Meyer (Executive Director WTC Las Vegas en Vice President of Sales LVCVA)

Nederland staat in de top vijftien van internationale markten voor Las Vegas met bijna 58.000 bezoekers in 2016, een stijging van 4% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Versterking internationale positie Las Vegas
De ondertekende MOU’s zullen de samenwerking verder versterken om het merk Las Vegas als een wereldwijde zakelijke bestemming op de kaart te zetten en het internationale bezoek te laten toenemen van beide bestemmingen en beurzen zoals CES®. Daarnaast bieden de MOU’s de mogelijkheid om zakelijke kansen in een aantal industriesectoren uit te breiden.  

Evert Jan Schouwstra, Managing Director van WTC Leeuwarden: “We kijken ernaar uit om samen te werken met World Trade Center Las Vegas omdat we hen de nieuwste technologische kennis in de watersector kunnen bieden. Daarnaast zijn zij dé specialist in het organiseren van congressen en beurzen. Het is een duidelijke win-winsituatie.”

WTC Las Vegas is een partnerschap tussen de LVCVA en CTA, eigenaar en organisator van CES®, het grootste en meest invloedrijke internationale innovatie-evenement ter wereld. Naast de marketing en promotie voor Zuid-Nevada als wereldwijde toeristische en conventie bestemming, exploiteert de LVCVA het Las Vegas Convention Center, het enige nationale conventiecentrum dat is ontwikkeld als World Trade Center en een van de grootste congrescentra is in de Verenigde Staten. Het LVCVA en CTA brengen gezamenlijk Las Vegas onder de aandacht bij zakenreizigers van over de hele wereld onder de naam World Trade Center.

Naast de nieuw ondertekende MOU’s met WTC Leeuwarden, WTC Twente en WTC Denver, heeft het WTC Las Vegas overeenstemmingmemoranda  getekend met WTC Montevideo, WTC Dulles Airport, WTC Taipei, WTC Mexico Stad, WTC Brussel, WTC Beijing, WTC Miami , WTC Istanbul, WTC Seoul, WTC Sao Paulo, WTC Ft. Lauderdale en WTC Santiago en WTC Trieste. De LVCVA heeft ook een MOU met de U.S. International Trade Administration om reis- en toerisme-export te bevorderen.

Convention Center
Met projectinvesteringen van in totaal meer dan 15 miljard dollar wil Las Vegas het succes van de conventie- en meetingsindustrie in de regio blijven behouden en uitbreiden. Zo wordt er maar liefst 2787km² aan meetingruimtes toegevoegd. Dit project, dat 1,4 miljard dollar kost, is momenteel volop aan de gang in het Las Vegas Convention Centre District (LVCCD). Met de investering wordt het bestaande congrescentrum van Las Vegas uitgebreid en gerenoveerd. Het project is klaar in 2021 en de CES zal de eerste beurs zijn die plaatsvindt in het gloednieuwe gebouw. WTC partners hebben al hun steun en interesse getoond in het wereldwijd delen van dergelijke initiatieven. 

 

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail