SIB Individuele beursdeelname

Wilt u uw kansen op een buitenlandse markt vergroten? Zoekt u nieuwe netwerken en buitenlandse klanten voor uw product of dienst? Wilt u exporteren of uw verkoopcijfers verhogen? Dan is het interessant om deel te nemen aan een buitenlandse vakbeurs. Wij kunnen u hierbij helpen met een bijdrage voor de kosten voor uw beursdeelname via de regeling Starters International Business (SIB).

Voor wie?

  • Nederlandse MKB-ondernemer
  • vanuit het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius of Sint-Maarten)

Waarvoor?

U kunt een vergoeding krijgen wanneer u zelfstandig deelneemt aan een buitenlandse vakbeurs. De bijlage die u ontvangt, kunt u gebruiken voor de huur- en opbouwkosten van een stand op een vakbeurs in het buitenland. Van belang is hierbij, dat de beurs gericht is op internationale standhouders en bezoekers.

 

Wanneer u met een groep deel neemt aan een beurs, adviseren wij u op de SIB missievoucher. 

Voorwaarden:

  • U bent een MKB-ondernemer;
  • U kunt één keer per kalenderjaar en maximaal 2 keer per beurs een vergoeding krijgen;
  • U kunt 50% van de gemaakte kosten krijgen, tot maximaal €2.500 (exclusief btw);
  • De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening. 

Aanvragen

U kunt de vergoeding aanvragen via mijn.rvo.nl. Bij uw aanvraag geeft u aan voor welke beurs u de vergoeding vraagt. Daarbij voegt u een gespecificeerde offerte van de standhuur en standopbouw. U moet de vergoeding aanvragen voordat de beurs plaatsvindt. Achteraf kunt u dat niet meer doen.

  • Vraagt u de vergoeding aan vanuit Nederland? Kies dan in de regelingenlijst voor VIO 2020: Financiële bijdrage individuele beursdeelname. Let op: voor de aanvraag heeft u eHerkenning niveau 1 nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd.
  • Vraagt u de vergoeding aan vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk? Dan gebruikt u het webformulier ‘Individuele beursdeelname – Caribisch deel van het Koninkrijk’. Hiervoor heeft u geen eHerkenning nodig. 

Wilt u meer informatie?

Bezoek de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Of neem contact op met ons op:

info@wtctwente.eu 

+31 (0)74 291 56 04