Het Covid-19 (Corona) virus krijgt steeds meer grip op onze maatschappij en raakt ondernemers. De maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan volgen elkaar in een snel tempo op. Dat deze mondiale crisis gevolgen heeft voor het internationaal ondernemen mag duidelijk zijn. Als ondernemer vraagt u zich ook af wat dit voor uw bedrijf betekent. Het team van World Trade Center Twente staat klaar voor u! Wij komen graag met u in gesprek en zijn dagelijks bereikbaar om te klankborden en voor advies. De vragen over internationaal ondernemen zetten wij uit in ons team. Daarna plannen wij een afspraak voor u in met een van onze experts. Mocht u vragen hebben over het vinden en aanvragen van overheidsregelingen, advies over financiële oplossingen of juridische vragen dan kunt u terecht bij het Covid-19 support team van onze partner Novel-T.

Onderaan deze pagina treft u de link aan naar actuele informatie over alle regelingen die voor u als ondernemer interessant kunnen zijn.

 

 • Welke exportbeperking gelden er in welke landen?
 •  De omzet in het buitenland stagneert. In welke landen zijn er kansen?
 • Ik zoek nieuwe klanten, grondstoffen en / of een producent, leverancier in een ander land. Hoe vind ik deze?
 • Hoe kan ik de business na deze onzekere periode (en liever tijdens!) zo snel mogelijk (weer) opstarten?
 • Met extra capaciteit kan ik de productie opschalen. Wat komt er kijken bij het aantrekken van een medewerker uit het buitenland? En kan ik hierin ontlast worden?
 • Ik zou graag met een ondernemerscoach sparren over (internationaal) zakendoen. Waar vind ik een coach die bij mij past?
 •  Hoe kom ik aan de juiste contacten? Het netwerk van de World Trade Centers bestaat uit 325 kantoren in 90 landen. Vanuit het WTC Twente is er direct contact met WTC directies ter plaatse. De WTCA beschikt over meer dan 150 miljoen contactadressen.
 •  Kan ik bij het WTC ook terecht voor uiteenlopende selecties? Wij kunnen voor ondernemers selecties maken op producent, dealers, etc.
 •  Kan ik bij het WTC ook terecht voor vragen inzake expats in deze COVID-19 periode? Dat is mogelijk bij de afdeling Expat Center East Netherlands.
 • Tijdens deze periode is er een categorie producten en diensten waar juist behoefte aan is. Ik denk dat mijn dienst of product tot die categorie behoort. Wat moet er gebeuren om met een goede digitale campagne de vindbaarheid van mijn bedrijf te vergroten?
 • Ik heb behoefte aan een kleiner kantoor of flexplek? Hiermee kan ik kosten besparen maar mogelijk ook sparren met andere ondernemers. Is dat beschikbaar?
 • Kan ik virtueel zakendoen en mijn post digitaal ontvangen?

Dit is een kleine greep uit de vragen die wij graag voor u beantwoorden. U staat er niet alleen voor! Wij zijn dé specialist op gebied van internationaal ondernemen. Dat zijn we voor u; let’s connect the business world!

Samenwerking

Wij activeren kennis, ondersteunen en verbinden. Dat doen we met u, en met ons netwerk dat onder meer bestaat uit ondernemerscoaches, ervaren exportprofessionals, financieel specialisten, onze partners zoals de Twentse gemeenten, Provincie Overijssel, OostNL, Novel-T en niet in de laatste plaats in 325 World Trade Centers verspreid over 90 landen.

Het World Trade Center Twente ondersteunt bedrijven bij het internationaal zakendoen. Als het goed gaat met deze bedrijven profiteren de toeleveranciers en versterkt het de economie. Op deze wijze draagt het WTC Twente bij aan het versterken van het sociaal-economisch klimaat. Zo ondersteunen we niet alleen individuele ondernemers, maar ook onze regio als totaal.

Onze evenementen zijn net als in de rest van het land afgelast. Dit betekent niet dat we u geen contact met ons kan krijgen. Belt of mailt u ons gerust. Maar ook plannen we graag een digitale meeting in. Zodra de omstandigheden het weer toe laten komen we graag bij u langs. Maar wacht u niet wanneer u vragen heeft en wilt weten hoe uw zaken door kunnen gaan of weer opgestart kunnen worden; wij zijn bereikbaar en staan voor u klaar met ons team!

Onze contactgegevens:

World Trade Center Twente

info@wtctwente.eu

074 291 56 04

Uw specifieke vragen rondom het aantrekken van buitenlandse kenniswerkers (expats) kunt u ook mailen naar Expat Center East Netherlands: info@ecen.nl 

Hieronder vindt u linken naar websites waar up-to-date informatie over het coronavirus te vinden is:

Kamer van Koophandel Coronaloket

Wij snappen dat er nu veel op je afkomt. Bekijk hier wat je kunt doen en welke regelingen er zijn. Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor al je ondernemers­vragen. Op onze kantoren is geen fysiek loket aanwezig.

RIVM

Hier vindt u actuele informatie over het Coronavirus en de voorzorgsmaatregelen.

Rijksoverheid

Ook op deze website vindt u de meest actuele informatie omtrent het Covid-19 virus.

Het World Trade Center Twente kent 4 pijlers

De Business Club met internationaal actieve bedrijven waar kennis en ervaring wordt gedeeld over het internationaal zakendoen
Trade Services zijn handelsdiensten waarmee zowel de startende als de meer ervaren exporteur ondersteuning krijgt
Expat Services om de buitenlandse kenniswerker (expat) en bedrijven te ondersteunen op gebied van formaliteiten, services en social events
Business Services om onder andere buitenlandse bedrijven een soft landing plaats te bieden in de regio en zelfstandige professionals een plek te bieden om elkaar te ontmoeten.