Van 12-15 november nam een delegatie uit Oost-Nederland deel aan de door het World Trade Center Twente mede georganiseerde Holland High Tech paviljoen op de Semicon beurs in München. Deelnemende bedrijven waren o.a. Elect High Tech, Malvern Panalytical, Salland Engineering, Solmates en Tempress .

Van 12 tot 15 november vond in München de SEMICON Europa plaats, de grootste internationale vakbeurs voor de halfgeleiderindustrie in Europa. De deelnemende ondernemers uit Oost-Nederland presenteerden zich gezamenlijk met andere bedrijven uit Nederland op het Holland High Tech paviljoen. Op deze manier hadden de bedrijven de mogelijkheid om in gesprek te komen met potentiële klanten, leveranciers en samenwerkingspartners. Daarnaast zorgde het gemeenschappelijk paviljoen voor kennisuitwisseling onder elkaar en gesprekken met innovatieclusters uit Bayern, Saksen en elders uit Europa.

Enkele reacties van de deelnemers:

Arjen Janssens, CEO van Solmates uit Enschede:

“Semicon is voor ons een hele belangrijke beurs, wij hebben onze thuisbasis in Europa. Wij hebben al klanten in Europa. We hebben verschillende systemen hier staan, dus we ontmoeten hier onze bestaande klanten, maar voornamelijk ook nieuwe klanten. De ervaringen tot nu toe zijn super positief! We hebben echt een mooie beurs, goede connecties en leads. Ook goede interacties met andere standhouders en een professionelere look naar onze klanten toe. Heel erg goed!” Bekijk hier het complete interview.

Area Sales Manager Rob de Jong van Tempress uit Vaassen is enthousiast over de deelname: “De meerwaarde van het Holland Paviljoen is toch dat je met collega’s uit je eigen land en je eigen regio samen op een groot paviljoen staat, wat zorgt voor heel veel exposer, wat natuurlijk publicitair goed uitwerkt en heel veel mensen en klanten deze kant ophaalt. En het voordeel is dat je met een kleine investering heel groot deel kan nemen aan dit evenement, met Holland High-Tech en Go4Export en WTC Twente. Vorig jaar hebben we hier een klant ontmoet, die ooit in het verleden machines bij ons heeft gekocht. Die vond ons hier weer terug op de Semicon en die hebben ook een order gestuurd en volgende week hebben we afname bij onze fabriek van die machine. Het heeft daarom dus zeker zin om hier te zijn en ook dit jaar zien we alweer hernieuwede relaties, nieuwe relaties en koude acquisities. Er komen echt duidelijke goede relaties uit.” Bekijk hier het complete interview.

Ook Marco van der Haar, Strategic Account Manager bij Malvern Panalytical uit Almelo vond de deelname aan de Semicon zeer waardevol. “We staan op de Semicon om uiteraard contacten te hebben met onze klanten hier. Het is een goede ontmoetingsplek, goede netwerkplek en uiteindelijk willen we natuurlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, dus we willen zorgen dat we daarbij zijn.. Het is een uitstekende mogelijkheid om met collega bedrijven uit de regio en het land kennis te maken met hun, onze gezamenlijke klantenkringen. En daarmee dus eigenlijk extra mogelijkheden te creëren.” Bekijk hier het complete interview.

Ook Sales Manager Bert van Vlijmen van benadrukt de meerwaarde van deelname om zowel klanten en leveranciers te ontmoeten als te netwerken. Bekijk hier het interview.

De missie werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het GO4export programma van de Provincies Overijssel en Gelderland. Door middel van dit initiatief willen de provincies export binnen het MKB stimuleren om zo de economische groei in de regio te versterken. Het paviljoen werd gezamenlijk georganiseerd met High Tech NL. Bekijk hier de aftermovie.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail