Het World Trade Center Twente en het Technical Medical Center van de Universiteit Twente kijken terug op een geslaagd 2020 TechMed Event.

Na de kick-off op 27 augustus vonden 16 pre-sessies plaats tijdens het virtuele 2020 TechMed Event. De thema’s waren AI en Intelligent Imaging, Personalised E-Health, Health RoboticsNanoBio Tech en Innovation Meets Industrie. Met dank aan ruim 60 sprekers uit binnen- en buitenland is het gelukt om een topprogramma neer te zetten. 

Op 28 oktober vond het TechMed Event congres plaats. Na de opening door Life Science & Health ambassadeur Clémence Ross was er een interessante paneldiscussie met Michiel Jannink (DEMCON / Scinus Cell Expansion BV), Tom Oostrom (Nierstichting), Tim Jongman (Noabers) en gastheer Nico Verdonschot (UT TechMed Centre) over de impact van MedTech op ons welzijn. Daarna werden de deelnemers op de hoogte gebracht van de laatste trends in de 4 themagebieden. 

Het programma werd afgesloten met een reflectie op de toekomst van de zorg. Waar de Amerikaanse keynote speaker Daniel Kraft alles vertelde over de rol van technologie in de toekomst van gezondheid en geneeskunde. Vol nieuwe inspiratie zetten we onze gezamenlijke inspanningen voort om de gezondheidszorg te verbeteren door gepersonaliseerde technologieën. 

Het TechMed Event werd op 29 oktober afgesloten met een online B2B matchmaking programma waarin bedrijven uit de gehele wereld deelnamen, waaronder Japan, Finland, Polen, Frankrijk, Nederland, Zuid-Afrika, Brazilië en Canada. In de 1 op 1 gesprekken konden bedrijven op zoek gaan naar nieuwe afzetkanalen en samenwerkingspartners. Tussendoor waren 2 rondes van pitches waar bedrijven zichzelf konden voorstellen. In totaal hebben er 20 internationale bedrijven deelgenomen. 

Testimonials 

‘Nederland is absoluut een belangrijke innovatie hub op het gebied van MedTech in heel Europa en het TechMed Event maakt het mogelijk om een hele dag vruchtbare samenwerkingen aan te gaan’ gaf COO Olivier Fontaine van het Franse VirtualiSurg, als reden van deelname. Emily Hull VP van Interdev bedankte voor het hosten van zo’n waardevol evenement. ‘Een geweldige investering en ik ben blij dat ik veel contacten heb gelegd. Hopelijk kunnen we volgend jaar persoonlijk aanwezig zijn. Gefeliciteerd met een innovatief platform, een succesvolle conferentie en voor het faciliteren van impactvol netwerken.’ 

Medisch data analist Jan Rombout: Groots evenement! Blij dat ik er deel van uitmaakte. De B2B werkte voor mij, ik heb mooie nieuwe contacten gelegd. 

De editie 2021 staat gepland voor 3 en 4 november.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail