Het World Trade Center Twente organiseert in samenwerking met het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente het ‘2020 TechMed Event’. Van 27 augustus (de Kick-Off) tot 29 oktober 2020 biedt dit evenement meer dan 60 verschillende kennis- en matchmakingevenementen aan voor de meer dan 300 deelnemers uit 10 verschillende landen en een online B2B matchmaking platform.

De laatste MedTech ontwikkelingen en welke impact deze hebben op de maatschappij worden uitgelicht tijdens dit evenementen, zoals Freerk Faber, algemeen directeur van het World Trade Center Twente uitlegt: “Het TechMed Event wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Dit jaar bieden wij een online platform waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie worden gepresenteerd en bedrijven kunnen deelnemen aan een virtueel B2B matchmaking programma . Het is een event waar de MedTech professionals samenkomen: bedrijfsleven, medisch specialisten, zorg- en kennisinstellingen en financiers. Wij hopen door middel van dit online event nieuwe en bestaande partners te ontmoeten en samenwerkingen te stimuleren die bijdragen aan innovaties in de gezondheidszorg.”

Programma

 

27 augustus: Kick-Off Meeting

Tijdens de Kick-Off Meeting wordt er aandacht besteed aan de vijf thema’s van het evenement: ‘AI and Intelligent Imaging’, ‘Personalised eHealth’, ‘Health Robotics’, ‘Nano Bio Tech’ en ‘Innovation meets Industry’.

 

Pre-Sessions

Tussen de Kick-Off en het hoofdevenement op 28 & 29 oktober krijgen deelnemers alvast toegang tot het zeer uitgebreide MedTech platform waar zij in deze periode pre-sessions in de vorm van workshops, keynotes en interessante programma’s kunnen volgen, gericht op de vijf thema’s.

 

28 oktober: TechMed Congress

Op 28 oktober zal het TechMed Congress online plaatsvinden. Vele nationale en internationale topsprekers zullen hier hun vakgebied presenteren. Zo spreekt onder andere Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting, over de impact van MedTech op ons welzijn: innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de gezondheidszorg met economisch potentieel. Hoe kunnen bijvoorbeeld patiënten en burgers betrokken worden bij onderzoek en ontwikkeling in de MedTech sector? Net als in de periode hiervoor, is er voor elke thema, een eigen programma en kan er door de deelnemer gekozen worden uit deze parallelsessies.

 

29 oktober: B2B Matchmaking Meetings

Als afsluiting van het programma zal er op 29 oktober een Business to Business matchmaking programma plaatsvinden. Tijdens dit programma is er een exclusieve focus op de supply chain van medische devices.

Aanmelden

Het evenement zal volledig online worden gehouden en hierbij zal de voertaal Engels zijn. Aanmelden voor de verschillende onderdelen kan via de website van ‘The 2020 TechMed Event‘.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail