Er is een plek vrij binnen het bestuur van Stichting World Trade Center Twente.

Het World Trade Center Twente is hét centrale platform voor internationale verbindingen waarmee een significante bijdrage geleverd wordt in de ondersteuning van Oost-Nederlandse bedrijven op het gebied van internationaal ondernemen. Wilt u hier als bestuurslid aan bijdragen, lees dan verder. 

We vinden het belangrijk dat u zich als bestuurslid kunt verplaatsen in de context waarin World Trade Center Twente opereert, evenals in de verschillende stakeholders waarmee we werken. U bent in staat in besluitvormingsprocessen actief deel te nemen en uw mening gefundeerd te onderbouwen. 

Het bestuur van de stichting bestaat op dit moment uit drie personen en functioneert ‘op afstand’. Het voltallige bestuur en de directie van World Trade Center Twente komen minimaal viermaal per jaar bijeen tijdens het bestuursoverleg. Hiervoor wordt een jaarplanning opgesteld. Daarnaast vindt er naar behoefte incidenteel overleg en afstemming plaats.

Profiel algemeen bestuurslid, eventueel in de rol van secretaris

 • U beschikt over een voor World Trade Center Twente relevant en actueel (internationaal) netwerk;
 • U heeft recente ervaring met het economische en / of politieke speelveld van World Trade Center Twente;
 • U bent een ondernemer (geweest) met relevante internationale ervaring;
 • U heeft binding met Twente dan wel Oost Nederland en u woont in Oost-Nederland;
 • Uw achtergrond sluit aan bij de materie die de bestuursfunctie vraagt, waarbij een juridische achtergrond een pré geniet; 
 • U bent gemotiveerd om ambassadeur te zijn van het World Trade Center Twente;
 • Uw agenda laat de aanwezigheid tijdens vergaderingen en andere overlegmomenten toe. 

Wilt u solliciteren? Stuurt u dan een e-mail met motivatie en recent CV naar m.oosterveld@wtctwente.eu 

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Henk Ligtenberg voor vragen over de functie, voorzitter bestuur, of over de procedure met Monique Oosterveld, directeur Bedrijfsvoering en Projecten bij Stichting World Trade Center Twente via 074-2915604. 

Meer over World Trade Center Twente 

World Trade Center Twente heeft een belangrijke rol in het verstevigen van de regionale economie en is een belangrijke speler bij het aantrekken en behouden van internationaal talent. Het World Trade Center Twente maakt deel uit van de World Trade Centers Association met 315 World Trade Centers in 92 landen en hoofdkantoor in New York. World Trade Center Twente is gevestigd in Hengelo.

De organisatie bestaat uit vier afdelingen: 

 • Trade Services: bevorderen van het internationaal zaken doen door onder andere: het leveren van handelsinformatie over specifieke landen, markten of partners,  handelstrainingen, starterscoaching , handelsmissies (zowel inkomend en uitgaand). Delegaties kunnen bestaan uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en eventueel ook  overheid en kennisinstellingen;  
 • Expat Center East Netherlands: de ingang voor de begeleiding van buitenlandse kenniswerkers (expats), kenniswerkers en hun gezin richting Nederland. Ons Expat Center verzorgt de aanvraag van het erkend referentschap (bij de Immigratie & Naturalisatie Dienst, IND), de aanvraag van de werkvergunning van de kennismigrant en familie helpt de expats bij het zoeken naar geschikte woonruimte, het openen van een bankrekening, starten van verzekeringen, informeren over de (internationale) scholen en andere formaliteiten;
 • Business Services: verhuur van kantoren en / of flex(werk)plekken en ingang voor organisaties die vanuit het buitenland kiezen voor een softlanding in Nederland om van hier uit hun organisatie verder uit te bouwen;
 • Business Club:  netwerk van en voor internationaal actieve organisaties met meer dan 130 leden. De Business Club is hét platform waar kennis over het internationaal zakendoen wordt gedeeld. 


Voor meer informatie kunt u kijken op onze website.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail