Astrid van Santen, eigenaresse en oprichtster van Natulatte, deelt haar advies aan vrouwelijke ondernemers, haar ervaring als startup met een internationaal vraagstuk en de begeleiding die zij hierin heeft ontvangen via het World Trade Center Twente.

Tip aan vrouwelijke ondernemers: “Ook als zakenvrouw kun je gewoon jezelf zijn en juist door volledig open je zorgen, successen en ambities te delen met partners maakt je sterker. Omdat je dan écht inhoudelijk de diepte in kan.”

De onderneming Natulatte 

Wij zijn de bedenker en producent van plantaardige havermelkpoeder en cacaopoeder. Wereldwijd zijn wij de eerste onderneming die een plantaardige koffie creamer heeft samengesteld en op de markt heeft gebracht. Met Natulatte bieden wij een alternatief voor de dierlijke producten in iedere koffie corner. 

Internationaal vraagstuk 

Natulatte is als startup actief in Nederland. Als onderneming hebben wij het traject Starters International Business (SIB) en het programma Landeninformatie op Maat doorlopen. Hiermee wilden wij inzichtelijk krijgen waar we aan moeten denken, willen wij tot internationalisering over kunnen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van onze propositie in het buitenland. 

Exportcoach en het World Trade Center Twente 

Tijdens het doorlopen van bovenstaande programma’s heb ik begeleiding ontvangen van exportcoach Alexandra Boers en het World Trade Center Twente. Met haar uitgebreide kennis op het gebied van marketing heeft zij meegedacht over het vormen van onze propositie. Ook binnen het World Trade Center Twente bevindt zich veel kennis en ervaring.

Advies: Vooruitkijken en prioriteiten stellen 

Naast de tip voor vrouwelijke ondernemers heeft van Santen het volgende advies voor ondernemers met plannen voor internationalisering:

“Vaak ben je als ondernemer in het hier en nu aan het kijken, maar ook heel ver vooruit. Door hulp te zoeken bij experts, kan je je gedachten ordenen terwijl je aan het ontwikkelen en groeien bent. Het World Trade Center Twente helpt je bij het categoriseren en het stellen van prioriteiten.”

Het World Trade Center Twente ondersteunt bedrijven die een vraagstuk hebben op het gebied van internationaal ondernemen. Wij helpen ondernemers en onderneemsters bij het vinden van de juiste informatie, het opdoen van kennis en internationale contacten middels ons team van experts en krachtige internationale netwerk van 325 World Trade Center in 90 landen wereldwijd. 

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail