Na een fase van zorgvuldige verkenning heeft het World Trade Center Twente het besluit genomen om te verhuizen naar het VDL-gebouw, gevestigd aan het Industrieplein in Hengelo. Hiermee blijft World Trade Center Twente de rol van accelerator vervullen voor meer economische activiteiten in het gebied ‘Hart van Zuid’.

Klaar voor de toekomst
Met het VDL-gebouw kiest het World Trade Center Twente voor een toekomstbestendige locatie waar het bedrijfsleven zich optimaal kan huisvesten en samenkomen. Het gebouw voldoet aan alle kwaliteits- en duurzaamheidseisen. Bovendien is het WTC door de centrale ligging, tegenover het station met internationale treinverbindingen, de nabijheid van het stadscentrum en de goede toegang vanaf de autowegen, zeer goed bereikbaar. Het gebouw beschikt over een eigen parkeergarage en bezoekersparkeerplaatsen. Eenmaal binnen stappen ondernemers in een internationaal ondernemende wereld vol mogelijkheden.

Zoals eerder bekend is gemaakt, had het World Trade Center Twente plannen om te vertrekken uit de voormalige Hofstede MTS aan het Industrieplein. De reden: het huidige pand voldoet niet meer aan de (wettelijke) eisen van een duurzaam kantoorgebouw. De voormalige Hofstede MTS is in 2015 tijdelijk geschikt gemaakt voor de vestiging van de WTC organisatie en daaraan gelieerde bedrijven. Het is nu tijd voor een volgende stap naar een eigentijdse en duurzame huisvesting waar de groei en ambitie van World Trade Center Twente ten uitvoer gebracht kunnen worden.

Flexibel kantoor- en werkplek concept
Het World Trade Center Twente zal in het nieuwe gebouw haar flexibele en klantgerichte huisvestingsconcept met een combinatie van kantoorunits, flexibele werkplekken en meeting ruimtes voortzetten en doorontwikkelen. Op de nieuwe plek wil en kan het World Trade Center Twente goed inspelen op de groeiende behoefte aan hybride en plaats- en tijdonafhankelijk werken. De luchtventilatie van het gebouw voldoet ruimschoots aan de norm om alle mensen in het gebouw een gezond en veilig werkklimaat te bieden, iets wat het World Trade Center Twente van zeer groot belang vindt. Bovendien wordt met de keuze voor het VDL-gebouw voldaan aan de eis van de licentiehouder, de gemeente Hengelo, om in het ontwikkelingsgebied Hart van Zuid gevestigd te zijn.

One-stop-shop dienstverlening op gebied van internationaal ondernemen
Uiteraard zal het World Trade Center Twente ook haar andere activiteiten op gebied van internationale handelsbevordering, het Expat Center en de Business Club vanaf de nieuwe locatie voortzetten en uitbouwen. Op die manier fungeert het WTC als one-stop-shop voor iedereen met een vraag of behoefte op gebied van internationaal ondernemen. Met als rode draad internationale groei en verbinding.

Het World Trade Center Twente verwacht in april dit jaar haar deuren op de nieuwe locatie te kunnen openen.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail