World Trade Center Twente

We Grow Trade

Het WTC Twente

Het World Trade Center Twente is hét aanspreekpunt in de regio over internationaal zakendoen. De WTC Twente Business Club is hét platform waar kennis en ervaring over internationaal zakendoen wordt uitgewisseld. De diverse services, zoals handelsinformatie, trainingen, coaching, economische missies en het Expat Center ondersteunen de ondernemer verder bij zijn internationale ambities.

  • Internationale Contacten 80% 80%
  • Handelsmissies 60% 60%
  • Training en Coaching 50% 50%
  • Marktverkenningen 70% 70%

Missie

De missie van het World Trade Center Twente is het bevorderen van internationale activiteiten in haar werkgebied; de Euregio. Datzelfde geldt voor uitwisselen van kennis en ervaring met het internationaal zakendoen tussen ondernemers, overheden en kennisinstellingen. Daarnaast bevordert het WTC Twente de komst van een WTC gebouw in het plangebied Centraal Station van Twente in Hengelo. De missie probeert het WTC Twente zoveel mogelijk te realiseren in samenwerking met relevante organisaties.

Visie

Het WTC Twente maakt deel uit van de World Trade Centers Association met meer dan 300 WTC’s in bijna 100 landen. De doelstelling van de WTCA is het bevorderen van de internationale handel. Een WTC brengt bedrijven en organisaties bij elkaar, biedt een breed servicepakket en stimuleert zo de economie in de regio waar het World Trade Center opereert. In het geval van het WTC Twente omvat dat het Nederlandse en Duitse deel van de Euregio, inclusief Münster en Osnabrück.

Internationale Handel

Het WTC Twente ondersteunt bedrijven bij hun internationale activiteiten door middel van handelsinformatie, trainingen, coaching en handelsmissies.

Business Club

De WTC Twente Business Club is hét platform voor internationaal zakendoen. Met hun Club Card hebben leden voordelen in binnen- en buitenland.

Expat Center

Het Expat Center Twente helpt kennismigranten en hun werkgevers op weg in Twente. Het Center beantwoordt vragen over regelgeving, wonen en scholing.

Offices

Het WTC Twente Business Center is dé werkplek in het kloppende hart van Twente. Ontdek de voordelen van werken in het WTC Twente.