Logo World Trade Center Twente

World Trade Center Twente (11 september, 2021)

The World Trade Centers Association (WTCA) is een internationale handelsorganisatie die meer dan 300 World Trade Centers (WTC’s) in bijna 100 landen met elkaar verbindt – en waar World Trade Center Twente deel van uitmaakt. Het WTCA draagt vandaag het statement uit om de gebeurtenissen die zich 20 jaar geleden ontvouwden op 11 september 2001 te herdenken:

“Deze week nemen wij de tijd om te reflecteren op de tragische gebeurtenissen die 20 jaar geleden plaatsvonden – om de slachtoffers te eren en de helden te bedanken. 11 September wordt herinnerd als de dag die de wereld verbijsterde en als een dag die voor altijd diep in de geschiedenis van onze vereniging staat gegrift.”

We willen deze herdenking niet alleen gebruiken om te onthouden wat er is gebeurd, maar ook om te kijken naar de mogelijkheden die voor ons liggen. We hebben communities over de hele wereld samen zien komen, elk jaar verenigd om de betekenis van deze dag te herinneren en hand in hand samen te werken
om obstakels te overwinnen. Meest recentelijk met de aanhoudende COVID-19-pandemie. We worden voortdurend herinnerd aan het waarderen en ondersteunen van de eerstehulpverleners over de hele wereld – politie, brandweerlieden, mensen in de zorg – die onzelfzuchtig hun eigen leven riskeren om iedere dag hen te helpen die in nood zijn.

Als wereldwijd netwerk tonen het WTCA en haar leden van de verschillende World Trade Centers kracht door: samen te komen en elkaar steunen, net zoals we deden in de nasleep van 11 september, om door deze onzekere tijden te navigeren en onze missie van vrede en welvaart te bevestigen. Dit door middel van
handel en investeringen. Het merk WTC symboliseert kracht, hoop, voorspoed en veerkracht. “Gezamenlijk ondersteunen wij bedrijven wereldwijd met internationaal ondernemen, om zo groei en welvaart te brengen , zegt Freerk Faber, Algemeen Directeur World Trade Center Twente en Boardmember van de WTCA.

Freerk Faber was gisteren namens de Vereniging van Samenwerkende World Trade Centers aanwezig in Den Haag bij de nationale herdenkingsbijeenkomst waar Premier Mark Rutte een speech gaf over zijn herinneringen aan 9/11 en de gevolgen.

Om 11 september verder te herdenken, lanceerde het WTCA vandaag haar “#WTCARemembers911” social media campagne – waar WTCA leden herdenkingsberichten met de hashtag zullen delen om hulde te brengen aan degenen die getroffen zijn door de tragedie. De campagne begint vandaag en zal het hele weekend duren, eindigend op zondag 12 september:

“Door deze campagne staan het WTCA en alle WTC’s wereldwijd op de voorgrond verenigd om de principes en waarden te respecteren die aan de basis lagen van onze vereniging, en demonstreren de kracht en inspiratie van onze verbondenheid wereldwijde gemeenschap,” zei John E. Drew, Chairman of the WTCA Board. “We zijn trots op de interconnectiviteit en diversiteit van ons wereldwijde ledenbestand. We staan voor onze principes en werken samen aan het bevorderen van respect voor elkaar, zorg en intercultureel begrip.”

WTCA Remembers 9/11

Bezoek voor meer informatie over het WTCA en haar wereldwijde netwerk www.wtca.org.

Deel dit bericht

twitterredditpinterestlinkedinmail